ترجمه مقاله تامین مالی زنجیره تامین
4.6 . طرحواره داده
همانطور که در شکل 1 نشان داده شده است، یک لایه خاص حاوی جریان داده در بستر نرمافزاری ما وجود دارد؛ به طور دقیق تر، این جریان داده ها جزئیات سفارش خرید از سیستم مدیریت سفارش، اطلاعات لجستیک خودرو از سیستم مدیریت حمل و نقل، اطلاعات انبار بار از سیستم مدیریت انبار، جریان تامین بودجه از منابع مختلف (به عنوان مثال، تأمین کننده بودجه، مدیریت بستر نرم افزاری و غیره) و اطلاعات مربوط به کسب و کار را از قراردادها، توافق نامه ها، فاکتورها، یادداشت های اعتباری، پرداخت ها و اسناد مربوطه را با هم ادغام می کنند. جدول 1 طرحواره داده را در دفتر کل اشتراکی ارائه می دهد و تراکنش و طرحواره مربوط به اعتبار در جدول 2 شرح داده شده است.
5. بحث و بررسی
به منظور تشخیص بسترنرم افزاری ما از برنامه های سنتی و مشخص کردن آنچه در تحقیق و استفاده عملی درSCF به ما کمک می کند، کمبودهای موجود درSCF سنتی را لیست می کنیم و در مورد راه حل های مربوطه که توسطBCautoSCF فعال شده بحث می کنیم. این مقاله به منظور تشریح فرصت ها، ابتدا به مواردی می پردازد که می توانند بر غلبه بر موانعی که هنگام بحث و ارائه مدل های SCF ایجاد می شوند، کمک کند و سپس به طور متوالی تأثیر اتخاذ بسترنرم افزار SCF مبتنی بر BCT را تجزیه و تحلیل می کند.
در تأمین مالی موجودی سنتی، نظارت بر موجودی مستلزم ارائه دهندگان خدمات خاص می باشد که این امر باعث پیچیده تر شدن ارتباطات و تبادل اطلاعات در میان این فعالان مربوط به کسب و کار می شود. تحت این محیط همکاری چند جانبه، مهمترین نگرانی مربوط به اعتماد به اطلاعات رد و بدل شده است [19]. فعالیت امانیBCT محور، فرصتی را فراهم می کند تا بازیگران مختلف در سراسر شبکه زنجیره تأمین را بهم متصل کند، در نتیجه می توان یکپارچگی وضعیت لجستیک و برگه رسید را حفظ کرد. BCautoSCF یک لایه فنی فراتر از دنیای فیزیکی را برای یک تبادل اطلاعات امن (مربوط به کسب و کار) در بین اشخاص ذینفع غیرقابل اعتماد فراهم می کند.
چندین شخص ثالث وجود دارد که سیاست های مختلفی را اجرا می کنند. بنابراین، اسناد نادرست و جعلی می توانند خطر مقدار نادرست تأمین مالی یا وثیقه های موجود بانک را افزایش دهند. اگر وثیقه ها هنوز تأمین مالی نشده اند (یعنی، دو برابر بودجه اند)، خطرات وجود دارد [24]. اطلاعات توسط اشخاص مربوطه امضا شده و در BCautoSCF ثبت شده و در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد. مشابه تراکنش بیت کوین، امکان تأمین مالی «سفارش خرید» یکسان، دو بار (یا بیشتر) تامین مالی شده را می توان با مشاوره یک دفتر اشتراکی معتبر که تمام تراکنش های مربوط به یک سند خاص یا یک تراکنش را ثبت می کند، حذف نمود. بنابراین، طرف تأمین مالی می تواند صحت سند و وجود خریداران را تأیید کند.
تطابق قانونی بین اسناد و کالاهای فیزیکی، پیش شرط اجتناب از اختلافات مالکیت کالاهای وثیقه دار محسوب می شود. برای رسیدگی به این موضوع، شرکت بازرسی باید کارهای دستی زیادی (وقت گیر و پرهزینه) را انجام دهد، به عنوان مثال، بطور دستی مقدار کالاها را حساب کند و کیفیت کالاها را بررسی کند. ارائه شفافیت کافی برای مقادیر زیاد کالا کار دشواری است، اما همیشه برای جلوگیری از رفتارهای متقلبانه احتمالی کسب و کار لازم می باشد [24،27]. ثبت دارایی درBCautoSCF می تواند مالکیت به آسانی قابل تایید دارایی را در شبکه تأیید کند. با استفاده از قرارداد هوشمند، می توان مراحل تراکنش هایی توافق نامه وام بین طرف تأمین مالی و تأمین کننده را برنامه ریزی کرد. هنگام تحویل کالا، به عنوان محرکی برای پرداخت عمل می کند و می تواند به صورتSTP اتفاق بیفتد. به این ترتیب می توان مشاهده کرد که این امر سرعت تجارت را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و در عین حال هزینه های تجارت و احتمال خطاهای انسانی را کاهش می دهد.
جدول 3 مقایسه بین BCautoSCF بواسطه بسترهای نرم افزاری خرده فروشی آنلاین اتوماتیک آنلاین را از منظر کسب و کار (به عنوان مثال، استراتژی های کسب و کار، منبع درآمد) نشان می دهد. مجموعه عظیمی از داده ها وارد دفتر توزیع شده می شود تا امکان خوانش اطلاعات مربوطه را برای قراردادهای هوشمند فراهم کند و سپس به پردازش بودجه و تحویل یک تراکنش خاص می پردازد. در اینجا، متذکر می شویم که ورودی های یک قرارداد هوشمند مورد توافق همه این افراد در شبکه بلاکچین می باشد. اتوماسیون فرآیندها عامل اصلی توسعهSCF می باشد که مستقیماً در مورد کارایی و سرعت پردازش تجارت زنجیره تأمین تصمیم می گیرد. با این حال، به دلیل مرحله اولیه آن و نگرانی های خاص در سناریوهای مورد نظر، اتوماسیون محدودی درBCautoSCF وجود دارد. به عنوان مثال، مدل تدارکات خود اظهاری را می توان تا حدودی خودکار کرد تا برای ورود به سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) یکپارچه شود و تأیید پرداخت ها را ساده کند. علاوه بر این، معرفی مقدار مشخصی از مادی سازی و تسریع فرآیندها (یعنی، فاکتور دیجیتال)، یک مکانیسم بالقوه سریع برای فرآیندSCF می باشد که جایگزین رسانه مبتنی بر کاغذ می شود و دریافت رسید را سریعتر می کند. بنابراین، اتوماسیون فرایند SCF می تواند مسیر تحقیق در آینده باشد. تمام این روش ها باید بدون دخالت انسان در قرارداد هوشمند اصلاح شود.
جدول 3. تجزیه و تحلیل تطبیقی بسترهای نرم افزاری آنلاین دلال خودرو.
بسترهای نرم افزاری |
نوع |
مدل ها و سیاست های کسب و کار |
درآمد |
BCautoSCF |
بسترهای نرم افزاری تامین مالی(2B) |
1. هدف آن ارائه خدمات آمیخته گیری صنعتیSCF به دلالان ثانویه، بانک ها، منابع لجستیکی و خودرو می باشد. همچنین به نظارت بر طرف چهارم اتواکولوژی می پردازد. 2. یک SCF حرفه ای است و خدمات زنجیره تامین خودکار داخلی را ارائه می دهد. |
هزینه خدمات بواسطه کاربران
|
www.chexiang.com |
دلال اولیه (2C) |
1. هدف آن ارائه خدمات به مصرف کنندگان مستقیم می باشد و یک بسترنرم افزاری خدمات آنلاین زندگی روزمره ایجاد می کند و از بازار فروش خودرو سود می برد. یک بسترنرم افزاری برای تجارت الکترونیک O2O معمولی می باشد. 2. مدل های پرفروش را از OEM های خودکار خریداری می کند و همچنین سهام اتومبیل ها را از فروشگاه های 4S دریافت می کند. 3. بین دلال اصلی و دلال ثانویه قرار گرفته است |
1. اختلاف قیمت ها 2. بهره وام 3. سود مالی بیمه 4. سود حاصل از بازار فروش لوازم یدکی
|
www.niuniuqiche.com www.chehang168.com |
SCF (2B) |
1. هدف آن ارائه خدمات SCF به دلال های های ثانویه است که همیشه پراکنده و فاقد بودجه هستند. 2. صرفاً خدمات SCF را ارائه می دهد، شامل SC نمی باشد. |
1. سود SCF 2. اختلاف قیمت در تامین بودجه
|
www.tangeche.com www.maodou.com |
تامین مالی مصرف کننده(2C) |
1. با ارائه خدمات تأمین مالی مصرف کننده، آستانه مصرف کننده بالقوه را کاهش می دهد. 2. فروش اجاره ای را اجرا می کند تا مصرف کنندگان بالقوه آنلاین را به سمت تحویل آفلاین جذب کند. 3. محصول لیزینگ مالی در شهرهای کوچک چین چندان مورد استقبال واقع نشد. 4. معمولاً از همکاری اجاره مالی و نمایندگی ها گرفته می شود و همچنین برخی از مدل های غیرقابل فروش را از OME های خودکار دریافت می کند. 5. بدون خدماتSCF ، و همچنین بدون مدیریت زنجیره تامین. |
1. اختلاف قیمت ها 2. سود تامین مالی مصرف کننده 3. به صورت اجاره ای فروخته شده |
بلاکچین یکی از نویدبخش ترین فن آوری های پیشرفته در زمینه کلی FinTech می باشد(دو و همکاران، 2019). در حالی که برای اولین بار به عنوان یک دفتر کل توزیع شده برای پیگیری تراکنش های بیت کوین طراحی شده است، پتانسیل بلاکچین را به فراتر از بیت کوین می برد. در واقع این امر می تواند بسیاری از عملیات کسب و کار را در دو حوزه مالی و سایر حوزه های تجاری تغییر دهد (کشتری، 2018؛ آندروود، 2016). بلاکچین زنجیره ای از بلوک های داده است که هر کدام برای ثبت تراکنش ها ایجاد می شوند. هر بلوک حاوی یک هش رمزی از بلوک قبلی، برچسب زمانی و داده های تراکنش است (دو و همکاران، 2019).
در حالی که بلاکچین در حال حاضر نقش مهمی در نوآوری های مالی دارد و بنیادیترین بخش فناوری محسوب می شوند که موجب ایجاد انقلاب Fintech شدند، تاکنون استفاده غالب از بلاکچین در زمینه پرداخت ها بوده است. ابزارهای پرداخت و سیستم های پرداخت، در نتیجه پیشرفت های جدید در فن آوری و فرآیندهای کسب و کار و افزایش سریع تقاضای مصرف کنندگان، به سرعت در حال توسعه هستند. هدف اصلی هر سیستم پرداخت تراکنش های ایمن و هوشمند است (علی، بارردار، کلیوز و ساوتگیت، 2014؛ کشتری، 2018). توسعه ارزهای دیجیتال یا رمزارز ها با استفاده از فناوری بلاکچین جدیدترین تحول در حوزه انتقال پول است. رمزارزها از شبکه های غیرمتمرکز همتا به همتا (P2P)، تکنیک های رمزنگاری، رمزگذاری و یک زیرساخت کلید عمومی (PKI) استفاده می کنند که در آن از جفت کلیدهای عمومی و خصوصی برای امنیت انتقال داده ها استفاده شود (آبراموا و باهما، 2016). یک کاربرد دیگر فناوری بلاکچین استفاده از زیرساخت های مستقل، خودگردان و خودتنظیم است که برای تسهیل یک سازمان خودگردان توزیع شده طراحی شده است (بک، چپلوچ، لولیک و مالون، 2016؛ چاپون، 2017؛ پیترز و پانایی، 2015؛ ونرنر، فون بومهار، شریر و بیلگری و همکاران، 2016). به محض تحقق کامل، انتظار می رود که طرح اصلی سازماندهی توزیع شده این سازمان های خودمختار توزیع شده دارای ماهیت سیال و دیجیتالی باشد -بدون دفاتر، مدیران، قراردادها، سیاست ها یا حقوق و دستمزد و بدون برنامه های استراتژیک متمرکز( 2016).
تا آنجا که به جنبه های فنی و کاستی های فناوری بلاکچین مربوط می شود، پدیده ارزهای غیرمتمرکز موجب ایجاد تحقیقات علمی شده است (آندریچویچ، جزیمبوسکی، مالینوفسکی و مازورک، 2015؛ دکر و واتنهوفر، 2013؛ واسک، تورنتون و مور، 2014). این تحقیق موجب اصلاحات و توسعه (باربر، بویین، شی و اوزون، 2012؛ بن ساسون و همکاران، 2014) در وضعیت و اقدامات نظارتی (کریستوفر، 2014؛ استوکس، 2012؛ تو و مردیت، 2015) و تحلیل اقتصادی می شود (بکر و همکاران، 2013؛ هیلمن، 2015؛ مای، بای، شان، وانگ و چیانگ، 2015). مفهوم اعتماد غیرمتمرکز، یک راه حل جایگزین برای معماری سنتی سرور-مشتری می باشد. داده ها و اقدامات نیازی به پردازش توسط واسطه گر مرجع مرکزی ندارند، بنابراین نیازی به سیستم جایگزین نمی باشد. نتیجه این است که تراکنش های برگشت ناپذیر می شوند و هزینه تراکنش های نیز کاهش می یابد. در واقع، الزامات دولت های قابل اعتماد، شرکت های خصوصی، واسطه ها و طرف های مقابل نیز حذف می شود، زیرا اکنون اعتماد به پروتکل ها و زیرساخت ها جلب شده است (کارافیلوسکی و میشف، 2017).
فناوری های بلاکچین به عنوان نوآوری فنی قابل توجه در دیجیتالی شدن مالکیت دارایی شناخته شده اند. بلاکچین علاوه بر ارائه رد ممیزی ایمن که نمی تواند دچار انحراف شود، به عنوان یک بسترنرم افزاری قابل برنامه ریزی چند منظوره برای مدیریت مالکیت و قراردادها توصیف شده است(لیندمان، رزی و توونینن، 2017؛ ماتیلا، 2016). بلاکچین را می توان به عنوان یک فناوری غیر متمرکز و پایگاه داده تراکنش هایی توصیف کرد که به کمک تراکنش های معتبر و غیرقابل نفوذی می آید که با تعداد زیادی از شرکت کنندگان شبکه به نام گره سازگار هستند (بک، مولر-بلوخ، و کینگ، 2018؛ گلاسر، 2017). بلاکچین را می توان به عنوان دسته ای از فناوری ها (فناوری های دفتر کل توزیع شده) توصیف کرد که به کاربران اطمینان می دهد که اطلاعات بایگانی شده (به عنوان مثال، یک گواهی نامه) به طور تصادفی یا عمدی تغییر نکرده اند (بک و همکاران، 2018). تحقیقات نشان می دهد که بلاکچین ظرفیت ارائه عدم قطعیت، ناامنی و ابهام در تراکنش ها را با ارائه افشای کامل تراکنش ها و تولید یک حقیقت واحد برای همه شرکت کنندگان در شبکه کاهش می دهد (بک و همکاران، 2016؛ نورلند، مولر-بلوخ ، بک و پالموند، 2017).
عمدتاً آخرین دستاوردهای تراکنش توزیع شده بواسطه بلاکچین و فن آوری پایگاه داده به طور بنیادی توزیع شده تسهیل می یابد (لیندمن و همکاران، 2017). فناوری بلاکچین می تواند ابزارهای مالی از قبیل پرداخت ها، قراردادهای هوشمند و سوابق تجاری ایجاد کند و تراکنش های نامطلوب و تأثیر بعدی آنها را کاهش دهد(کویروزا و وامبا، 2019). علاوه بر این، سوابق حقوقی و عمومی، از جمله رأی گیری یا سوابق دادگاه، نیز موارد استفاده بالقوه در این فناوری محسوب می شوند (هیوز و همکاران، 2019). بلاکچین می تواند به عنوان مکانیزمی تراکنش هایی در خدمات «اقتصاد تسهیمی» عمل کند (ماینلی و اسمیت، 2015)، به حل چالش ضبط مطمئن فعالیت های P2P در مقیاس بزرگ می پردازد. انتظار می رود بلاکچین ها با کاهش هزینه های تراکنش هایی و کاهش نیاز به اشخاص ثالث مورد اعتماد، اقتصاد و جوامع را به طور اساسی متحول کنند (کلمونس، دووان، کافمن و وبر، 2017؛ ایان سیتی و لاخانی، 2017). اهمیت چنین مکانیزم تراکنش ای، با ظهور «جهان برنامه پذیر»، در جایی افزایش می یابد که تعداد فزاینده ای از اشیا فیزیکی (اینترنت اشیاء) قابل برنامه ریزی و اتصال به اینترنت هستند.
پتانسیل بلاکچین ها موجب تحول در بازارها و جوامع در سازمان های دولتی و خصوصی شده است تا سرمایه گذاری های قابل توجهی در توسعه برنامه هایی که از فناوری بلاکچین استفاده می کنند، صورت گیرد (روسی، مولر بلوک، تاچر و بک، 2019). علاوه بر این، فناوری بلاکچین دارای کاربردهای تطبیق پذیری فراتر از ثبت تراکنش های مالی می باشد. می توان از بلاکچین برای ذخیره سوابق پزشکی، انعقاد توافق نامه های الزام آور، پیگیری جریان کالا، ذخیره سوابق اعتبار شخصی، پیگیری منشأ آثار هنری، تأیید پرداخت ها از طریق زنجیره تأمین و سایر موارد استفاده کرد(ملیچ، 2019). وقتی صحبت از اندازه بازار فناوری بلاکچین می شود، گزارش اخیر نشان می دهد که اندازه آن تا سال 2024 به 7.59 میلیارد دلار خواهد رسید. این نرخ رشد مرکب سالانه 37.4٪ است. این رشد سریع بازار بواسطه تقاضای فزاینده این فناوری در همه صنایع، از خدمات مالی گرفته که از طریق کالاهای مصرفی و صنعتی صورت می گیرد تا رسانه، مخابرات، حمل و نقل، مراقبت های سلامت و خدمات عمومی توضیح داده شده است (موسسه مطالعاتی گرند ویو ریسرچ، 2019). در نتیجه آن، فناوری بلاکچین به سایر بخش ها از جمله تولید (17.6% سهم بازار)، توزیع و خدمات (14.6%)، بخش دولتی (2.4%) و زیرساخت ها (1.3%) گسترش یافته است. تقریباً همه صنعت به میزان قابل توجهی در حال استفاده از فناوری بلاکچین می باشند (بودمان، هرلی، خان و گنگوپادیا، 2019). طبق تحقیقاتی که پاوچوک، مسی و شاتسکی (2018) انجام داده اند، بلاکچین برای بسیاری از شرکت ها سرمایه گذاری اولویت دار محسوب می شود. سی و نه درصد از پاسخ دهندگان گزارش نمودند که سازمان های آنها در سال آینده بیش از 5 میلیون دلار بر روی این فناوری سرمایه گذاری خواهد کرد. در مجموع، فعالان مهم اتفاق نظر دارند که بلاکچین می تواند بسیاری از جنبه های جوامع ما، از جمله پایداری محیط زیست(چاپون، 2017)، مراقبت های سلامت (گامون، 2018) و شبکه های اجتماعی را تحت تأثیر قرار دهد (سیریلو، بک و تاچر، 2018).
در حالی که در کتابها و منابع خاکستری مطالب زیادی در مورد فناوری بلاکچین وجود دارد (براندائو، سائو ممده، و گونکالوز، 2018)، ما استدلال می کنیم که در مطالعات آکادمیک دقیق و تجربی توجه محدودی به پیشرفته ترین مزایا، چالش ها و توابع مجهز به بلاکچین شده است. ژنگ، زی، دای، چن و وانگ (2016) و کازینو، داساکلیسب و پاتساکیسا (2019) اظهار نمودند که عملکرد بلاکچین به طور کامل پوشش داده نشده است. با این حال، بررسی هایی در مورد نقش های خاص بلاکچین، از جمله توسعه برنامه های غیرمتمرکز و داده فشرده (کازینو و همکاران، 2019) و مدیریت داده های بزرگ به صورت غیرمتمرکز وجود دارد (کارافیلوسکی و میشف، 2017). سایر بررسی ها بر روی مسائل امنیتی بلاکچین (خان و صلاح، 2017؛ لی، جیانگ، چن، لو و ون، 2017؛ منگ، تیشهاوزر، وانگ، وانگ و هان، 2018) و پتانسیل آن برای ایجاد اعتماد و عدم تمرکز بر سیستم های خدماتی (سیباخر و شوریتز، 2017) و بسترهای نرم افزاریP2P متمرکز می باشد(هاولیتشک، نوتایزن و توبنر،2018). برخی از جنبه های فنی طراحی بلاکچین از قبیل پروتکل اجماع آن (سنکار، سیندو و ستومادهاوان، 2017) و سایر مشخصات فنی از قبیل قابلیت استفاده، یکپارچگی داده و مقیاس پذیری آن نیز مورد بررسی قرار گرفته است (یلی-هومو، کو، چوی، پارک و اﺳـﻤﻮﻻﻧﺪر، 2016). علاوه بر این، مطالعات دیگری نیز وجود دارد که بیشتر به جنبه های کاربرد ارز در بلاکچین ها و چالش های مربوط به امنیت و حریم خصوصی مربوط می شود (بونو و همکاران، 2015؛ کونتی، لال و روژ، 2018؛ خلیلوف و لوی، 2018؛ موخوپادیای و همکاران، 2016). واضح است که حوزه های بسیاری وجود دارد که می توانند بیشتر مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند و یک بررسی سیستماتیک از مزایا، چالش ها و عملکردهای پیشرفته فعلی توسط بلاکچین (بک و همکاران، 2018) به ویژه برای بخش مالی فعال شده که به شناسایی این شکاف ها کمک خواهد کرد.
به طور کلی، علی رغم پیامدهای بالقوه این فناوری، مطالعات و انتشارات مهم دانشگاهی زیادی در این زمینه در حال ظهور وجود ندارد (یلی-هومو و همکاران، 2016). همانطور که در پایگاه داده اسکوپوس الزویر وجود دارد، کلمه کلیدی «بلاکچین» فقط 331 سند را نشان می دهد (05.03.2018). جالب توجه است که سه چهارم از این مقالات در سال 2016 نوشته شده اند. بعلاوه، از آنجا که فقط 2.5 درصد از این مقالات بر موضوعی مربوط به امور مالی یا کسب و کار تأکید دارند، در این حوزه نیاز فوری به تحقیقات تکمیلی احساس می شود (یلی-هومو و همکاران، 2016).
بر اساس بررسی مطالعات موجود، به نظر می رسد که در ابزارهای مدرن مرتبط با فناوری بلاکچین، خلاء های پژوهشی وجود دارد (لیندمن و همکاران، 2017). یعنی هم دیدگاه عملی و هم دیدگاه نظری فناوری بلاکچین به مطالعات تحقیقاتی بیشتری نیاز دارند (دو و همکاران، 2019). ماهیت غیرمتمرکز این سیستم ها و بسترهای نرم افزاری پرداخت با چالش های مهم زیادی مرتبط است (لیندمن و همکاران، 2017). به عنوان مثال، چگونه می توان حریم خصوصی و اعتماد را در چنین شبکه واسط در بستر نرم افزار تضمین نمود و همچنین چگونه می توان نحوه خطرات و چالش ها را تعیین کرد و کاهش داد. خدمات مفید، قابل اعتماد و کارآمدتر برای مصرف کنندگان تنها با درک بهتر این چالش ها و مزایای بعدی قابل تحقق است (لیندمن و همکاران، 2017).
این مقاله فرصت هایی را بررسی می کند که احتمالاً گسترش و بکارگیری فناوری بلاکچین را علی الخصوص در بخش مالی متحول می کند. این مقاله، پیش زمینه فناوری بلاکچین و روش های جستجوی مجدد را نشان می دهد؛ و بر اساس یافته های ما، یک چارچوب طبقه بندی تحقیقاتی تهیه و ارائه می دهد.
2. زمینه فناوری بلاکچین
2.1. تعریف فناوری بلاکچین
بلاکچین در اصل یک دفتر مرکزی غیرمتمرکز است که سوابق تراکنش ها را به طور همزمان در بسیاری از کامپیوترها نگهداری می کند. بیشتر رمزارزها از فناوری بلاکچین برای ثبت تراکنش های پرداخت استفاده می کنند. شبکه بیت کوین، بواسطه فناوری بلاکچین به عنوان زیرساخت زیربنایی آن توسعه یافته است (آبرامووا و بهمه، 2016).
ظهور بلاکچین تعدادی از مولفه ها و اصطلاحات مشابه را به همراه آورده است که غالباً بحث پیرامون فناوری و پیاده سازی آن را کدر و سردرگم می کنند. در میان آنها توصیفاتی مربوط به گروه بندی و انتشار تراکنش ها در ساختارهای متمایز داده به نام بلوک وجود دارد که به طور رمزنگاری بهم متصل (زنجیر) شده اند و در یک شبکه همتا به همتا توزیع می شوند تا از دستکاری اقداماتی که قبلاً منتشر شدهف جلوگیری کند (بک و همکاران، 2018). تراکنش هایی که به بلوک ها اضافه می شوند باید توسط گره ها (ماینرها) با مدل های اجماعی تأیید شوند که تعیین می کنند کدام گره امتیاز انتشار بلوک بعدی را دارد. همچنین بلوک ها می توانند از طریق مجموعه ای از کد ها و داده هایی که با استفاده از تراکنش های رمزنگاری شده در شبکه بلاکچین وجود دارد(به عنوان مثال، قراردادهای هوشمند اتریوم، چین کد در هایپرلجر فابریک)، از قابلیت های قرارداد هوشمند ناب، پشتیبانی کنند.
اولین بلاکچین با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو توصیف و اجرا شد (اکونومیست، 2015). ناکاموتو توضیحات بلاکچین خود را در مقاله «بیت کوین: یک سیستم پول الکترونیکی همتا به همتا» منتشر کرد که ساختار یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز و بدون اعتماد را مشخص می کند. بیت کوین بر اساس فناوری بلاکچین کار می کند (سیباخر و شوریتز، 2017) و این بلاکچین بر اساس فناوری رمزنگاری ساخته شده است(پیلکینگتون، 2015). این فناوری بلاکچین یک پایگاه داده توزیعی متوالی است که در آن از یک دفتر کل عمومی برای ذخیره تاریخچه تراکنش های کامل شده در یک زنجیره (بلاک) استفاده می شود (بوهم، کریستین، ادلمن، و مور، 2015؛ تاما، کوکا، پارک و ری، 2017؛ ون آلستین، 2014؛ ژائو، فن و جیاقی یان، 2016). بلاکچین بیت کوین تمام تراکنش های بیت کوین و تمام اطلاعات یکپارچه را ثبت می کند (بردبری ، 2015). در واقع، بلاکچین یک دفتر عمومی توزیع شده است که شامل یک پرونده کامل و غیر قابل تغییر از کلیه تراکنش های انجام شده است(کارافیلوسکی و میشف، 2017). به طور کلی بلاکچین ها و رمزارز با یکدیگر مرتبط هستند، فناوری بلاکچین اخیراً مورد توجه محققان قرار گرفته است و گفته می شود که این یک پدیده انقلابی تر و مافوق بیت کوین است (ژائو و همکاران، 2016) (شکل 1 را ببینید).
در چارچوب بلاکچین، امنیت و اعتبار همه تراکنش های از طریق همه گره های شبکه P2P که دارای رکود کامل بلاکچین هستند، تضمین می شود. بنابراین، هر حمله موفق برای تغییر کلاهبردارانه بلاکچین باید تمام نسخه های بلاکچین را در کل شبکه هدف قرار دهد -و این امر غیرقابل اجرا تلقی می شود(سیباخر و شوریتز، 2017). بلوک های جدیدی که حاوی تراکنش های جدید می باشند، تنها پس از پیروی از پروتکل های تأیید مورد توافق، در بلاکچین پذیرفته می شوند. در مثال بیت کوین، این پروتکل «گواه اثبات کار» نامیده می شود و تنها راهی است که ممکن است تراکنش های جدید به آن اضافه شود (ناکاموتو، 2008؛ سیباخر و شوریتز، 2017).
بلاکچین یک تحول اقتصادی و یک تحول فنی است (بوهم و همکاران، 2015؛ لیبناو و الالوف و کالدروود، 2016؛ زیسکیند، ناتان و پنتل، 2015؛ ژائو و همکاران، 2016). به عنوان یک تحول فنی، بلاکچین شکل جدیدی از سیستم پایگاه داده -به ویژه برای محیط های غیر متمرکز با اعتماد ناکافی- محسوب می شود. به عنوان یک نوآوری اقتصادی، بلاکچین ابزارهایی را برای هر دامنه مسئله فراهم می کند که در آن به یک رکورد قابل اعتماد از تراکنش ها نیاز می باشد و در آن که طرفین -چه ماشین آلات و چه انسان ها- نمی توانند به طور کامل بهم اعتماد کنند (لیندمن و همکاران، 2017).
بر اساس بحث قبلی، تعریف زیر برای بلاکچین ایجاد شده است: بلاکچین یک مدل پایگاه داده توزیع شده و متکی به شبکه P2P است. شامل یک توالی از بلوک ها با تراکنش های دارای برچسب زمانی می باشد که توسط شبکه تأیید و توسط زیرساخت های کلید عمومی (PKI) ایمن می شوند. در چارچوب بلاکچین، یک عنصر وقتی بخشی از آن بلاکچین شود، نمی تواند تغییر کند. در نتیجه، بلاکچین رکوردی غیر قابل انکار از اقدامات قبلی را فراهم می کند.
2.2. ویژگی های فناوری بلاکچین
دو ویژگی اصلی که باید هنگام بررسی فناوری بلاکچین مشخص شود، اعتماد و تمرکززدایی است (سیباخر و شوریتز، 2017؛ تاما و همکاران، 2017) (به شکل 2 نگاه کنید). بر این اساس، در ادامه به هر دو ویژگی فناوری بلاکچین پرداخته می شود.
2.2.1. اعتماد
ویژگی قابل توجه بلاکچین در رویکرد غیرمتمرکز آن پنهان است(سیباخر و شوریتز، 2017). به طور خاص، هیچ وابستگی به شخص ثالث توسط کاربران در مورد تامین امنیت تراکنش ها و دارایی های شخص وجود ندارد، زیرا شبکه توسط پروتکل گواه اثبات کار محافظت می شود، در نتیجه برای تأیید و ثبت تراکنش ها دیگر نیازی به اعتماد به هیچ واسطه ای نیست (بوهم و همکاران، 2015؛ کراسبی، ناچیاپان، پاتانایاک، ورنا و کلیانارامان، 2016). کل کد بلاکچین منبع باز است و برای مشاهده در دسترس همه قرار دارد، بنابراین هرگونه امکان ایجاد بدافزارهای بک دور در سیستم را از بین می برند. این امر اطمینان می دهد که افراد می توانند به عنوان بانک خود عمل کنند و تصمیمات را برای اطمینان از امنیت سرمایه خود کنترل کنند. این امر در تضاد با فضای بانکی سنتی که در آن بانک مسئول پول مشتریان است، قرار دارد (هال و همکاران، 2016؛ النس و همکاران، 2016). چند اصطلاح وجود دارد که اعتماد به فناوری بلاکچین (شکل 2 را ببینید)، به عنوان مثال تعامل عمومی و مشترک (بک و همکاران، 2016؛ بونو و همکاران، 2015؛ کای و ژو، 2016؛ سان، یان و ژانگ، 2016)؛ تأیید صحت تراکنش ها (اِیل، گنسر، سیرر و ون رنس، 2016؛ گارمن، گرین و میرس، 2014 ؛ کوزبا، میلر، شی، ون و پاپامانتو، 2016؛ تسورش و شوئرمن ، 2016)؛ حساسیت پایین در ارائه اطلاعات (بک و همکاران، 2016؛ بوهم و همکاران، 2015؛ سان و همکاران، 2016)؛ و امنیت از طریق رمزنگاری را به وضوح توضیح می دهد (سان و همکاران، 2016؛ خو، 2016؛ زیسکیند و همکاران، 2015)
شکل 2. ویژگی های فناوری بلاکچین (سیباخر و شوریتز، 2017).
2.2.2. تمرکززدایی
یکی از ویژگی های اصلی فناوری بلاکچین تمرکززدایی است که از طریق آن مقاومت در برابر سانسور و تغییرناپذیری تحقق می یابد(سیباخر و شوریتز، 2017). از جمله ویژگی های بارزی که یک بلاکچین ارائه می دهد، بسترنرم افزاری می باشد که در آن نیازی به اعتماد شخص ثالث متمرکز به دارایی های شخص نمی باشد (تاما و همکاران، 2017). یک دولت یا هکر به دلیل ماهیت توزیع شده و غیرمتمرکز بلاکچین، نمی تواند برای استفاده شخصی به دفتر کل متمرکز نفوذ کند. گواه اثبات کار، مسائل ریاضی پیچیده را به کمک قدرت محاسبه حل می کند. علاوه بر این، در حال حاضر از گواهی اثبات کار سیستم اجماع شناخته شده برای هماهنگی صدها هزار گره غیرمتمرکز استفاده می شود. در نتیجه، اطمینان در مورد ایمنی دارایی وجود دارد؛ و از هرگونه کاهش خودسرانه عرضه پول جلوگیری می شود (سیباخر و شوریتز،2017). چند اصطلاح قابل توجه به وضوح تمرکززدایی در فناوری بلاکچین، به عنوان مثال، نام مستعار شرکت کنندگان (بونو و همکاران، 2015؛ گارمن و همکاران، 2014؛ زیسکیند و همکاران، 2015)، استفاده بالقوه از اتوماسیون (گوا و لیانگ، 2016؛ خو، 2016)، افزونگی داده ها (بک و همکاران، 2016؛ هول و همکاران، 2016) و مشارکت همتایان در توسعه «تطبیق پذیری» (را توضیح می دهد خو ، 2016؛ ژائو و همکاران ، 2016).
2.3. مقوله های فناوری بلاکچین
سه طبقه بندی کلی بلاکچین ها به صورت عمومی، کنسرسیوم و خصوصی می باشد (ماتیلا، 2016؛ سانکار و همکاران، 2017؛ خو و همکاران، 2016). در بلاکچین عمومی، هر طرف دارای حقوق و امتیازات برابر است -یعنی هیچ مرجعی متمرکزی وجود ندارد (گوا و لیانگ، 2016؛ سانکار و همکاران، 2017؛ خو و همکاران، 2016). در این مرحله، همه صلاحیت ورود یا خروج را دارند. این مقوله خاص برای همه رایگان است و هر کس می تواند یک معامله، به عنوان مثال بیت کوین، را تأیید کند (گوا و لیانگ، 2016).
در بلاکچین کنسرسیوم، تراکنش ها توسط همه قابل تأیید نیست (گوا و لیانگ، 2016؛ خو و همکاران، 2016). اعتبارسنجی تراکنش ها فقط به چند عضو اصلی محدود می شود (ژنگ و همکاران، 2016). بقیه گزینه اختیار سنجی دارند، با این حال، این افراد معرفی شده باید قبل از اجرا به توافق برسند. بلاکچین خصوصی از یک پیکربندی متمرکز پیروی می کند(گوا و لیانگ، 2016). یک نهاد واحد با دستور و کنترل فرآیند اعتبارسنجی، مجاز به تصمیم گیری است(خو و همکاران، 2016). رئیس متمرکز اطمینان خواهد داد که اجماعی که دنبال شده، مورد توافق است (ژنگ و همکاران، 2016). این امر وابسته به داشتن یک بدنه متمرکز مانند دولت در ملل مختلف می باشد.
جدول 1 مقایسه ای را بین سه طبقه بندی کلی فناوری بلاکچین (عمومی، کنسرسیوم و خصوصی) ارائه می دهد.
جدول 1. مقوله های فناوری بلاکچین.
(منبع:گوا و لیانگ، 2016؛ ژنگ و همکاران، 2016؛ خو و همکاران، 2016؛ پون و دریکا، 2016).
دارائی |
بلاکچین عمومی |
بلاکچین کنسرسیوم |
بلاکچین خصوصی |
درجه تمرکز |
غیر متمرکز |
چند تمرکزی |
متمرکز |
شرکت کنندگان |
هر کسی می تواند آزادانه شرکت کند و از آن دست بکشد |
گروه خاصی از افراد که توافق می کنند که وارد یک پیمان شوند |
کنترل کننده مرکزی تصمیم می گیرد که کدام اعضا می توانند شرکت کنند |
مکانیزم اعتبار |
گواه اثبات کار |
تائید جمعی |
خودتائیدی |
دفتردار |
همه شرکت کنندگان |
شرکت کنندگان در مذاکره تصمیم می گیرند |
خودمختاری |
مکانیزم انگیزشی |
مورد نیاز |
اختیاری |
نیازی نیست |
مزیت بارز |
اعتبار خودمختار |
کارآیی و بهینه سازی هزینه |
شفافیت و قابلیت پیگیری |
سناریوی کاربرد معمول |
بیت کوین |
پایاپای بانک ها |
حسابرسی ها |
ظرفیت بار |
3-20 بار /ثانیه |
1000–10.000 بار/ ثانیه |
====== |
فرایند اجماع |
بدون مجوز |
دارای مجوز |
دارای مجوز |
بهره وری |
کم |
زیاد |
زیاد |
2.4. تأثیر فناوری بلاکچین در بخش مالی
برای ارائه دهندگان خدمات مالی، در نتیجه افزایش مقررات و عدم رشد اقتصادی از سال 2008 و بحران مالی متعاقب، وضعیت نگران کننده ای ایجاد شده است. در نتیجه، فناوری های پیشرفته به طور مداوم در بخش مالی به کار گرفته می شوند، زیرا این فن آوری ها به بهبود شفافیت و افزایش امنیت کمک می کنند، بنابراین منجر به صرفه جویی در هزینه و کارایی می شوند (اشنایدر و همکاران، 2017). بلاکچین در سال های اخیر توجه ها را به خود جلب کرده است، زیرا پتانسیل تسهیل اتوماسیون و جریان سازی روندها، حذف کار دستی کارکنان، کاهش زمان، افزایش شفافیت و بهبود امنیت را دارند (واکر، برتون و کانتارا، 2016).
اعتماد، همچنان به عنوان چالش اصلی در ایجاد پرداخت دیجیتال باقی مانده است(شاو، 2014؛ تیاکیس و استفانید، 2005؛ یان و یانگ، 2015). تحقیقات خاص در مورد پرداخت با موبایل، با تمرکز ویژه بر تأثیرات شبکه مستقیم و غیرمستقیم، نیاز مدیران معتمد خدمات را به زمینه تأیید اعتبار، مجوز و تسویه حساب مطرح کرده است (آندروس پیگنور، 2009). بر اساس شبکه هایP2P ، بسترهای نرم افزاری تراکنش توزیع شده با کمک تمرکززدایی بنیادی، راه حلی برای این چالش ارائه می دهند. این بسترها به عنوان «رمزارزها» یا «ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز» و سیستم های اجماع غیرمتمرکز شناخته می شوند (گلاسر و بزنبرگر، 2015).
رشد و تأثیرات بسترهای نرم افزاری پرداخت جدید را می توان از طریق مطالعات سیستم های اطلاعاتی (IS) در بسترهای نرم افزاری های باز، بهتر درک کرد (آکسولو و وید، 2010؛ غزاونه و هنفریدسون، 2013). این مطالعات روش هایی را برای افزایش مشارکت شخص ثالث ارائه می دهد(تیوانا، کنسینسکی و بوش، 2010). حاکمیت جوامع توسعه منبع آزاد نیز در تحقیقات قبلی مورد بحث قرار گرفته است (لیندمن و همکاران، 2017؛ نیمان، 2015). حاکمیت در این زمینه به چگونگی دستیابی جزئی یا کاملاً مستقل به هدایت، هماهنگی و کنترل افراد و سازمان ها بستگی دارد (مارکوس، 2017). حاکمیت توسط تحقیقات منبع باز به سه روش مختلف مورد توجه قرار گرفته است: (1) چندین فریب برای توسعه دهندگان مستقل برای مشارکت در تلاش های آشکار(لرنر و تیرول،2002؛ فونکروغ، هافلیگر، اسپات و والین، 2012)؛ (2) حفظ پشتیبانی از فعالیت های ضروری هماهنگی (کراستون، وی، لی، اسیریل و هاویسون، 2005؛ لیندمن و همکاران، 2017)؛ و (3) توسعه فرهنگی که از مشارکت های آزاد استقبال کند (مارکوس، 2017).
در حالی که بسترهای نرم افزاری های توزیع پرداخت هنوز یک فناوری در حال ظهور می باشند، نزدیک است تا به شناخت گسترده دست یابند. به عنوان مثال، ژاپن در مورد پیامدهای حقوقی در سال 2016 در نتیجه بیت کوین و سایر رمزارزها، آن ها را به عنوان پول رایج تلقی می نماید (لیندمن و همکاران، 2017).
به طور کلی سوالات حل نشده ای در مورد بسترهای نرم افزار پرداخت و پرداخت های دیجیتالی، به عنوان مثال، اکوسیستم پرداخت و مسائل مربوط به اعتماد وجود دارد. علاوه بر این، مجموعه جدیدی از چالش های تحقیقاتی مطرح نشده پدید آمده است که دلیل آن، ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاکچین می باشد که در آن خدمات و بسترهای نرم افزار های مختلف طراحی، توسعه و در نهایت مورد استفاده قرار گرفته اند.
سیستم های جدید پرداخت دیجیتال به طور خاص برای تأمین نیاز به خدمات بانکی راه اندازی شده اند؛ و در حال حاضر سیستم های جدید پاسخگوی نیازهای قبلی نیستند. طبق یافته های مطالعات قبلی، رقابت با روندهای شناخته شده رایج در بخش بانکی -که به شدت توسط قوانین و مقررات تنظیم شده اند- بسیار دشوار شده است (دالبرگ و همکاران، 2008؛ روور و همکاران، 2015). به عقیده روور و همکارانش (2015)، یک مثال تاریخی قابل توجه از یک محیط نهادی ارائه شده است: سیستم های پرداخت جدید با استفاده از فناوری بلاکچین نه تنها موجب کاهش پرداخت های نقدی نمی شوند، بلکه بانک ها نیز این تنظیمات را به عنوان یک روش مطمئن و امن برای مدیریت مبلغ پرداختی مصرف کننده در نظر می گیرند. علاوه بر این، اپراتورهای موبایل در آرزوی این هستند که درآمدشان را با استفاده از سیم کارت و شناسایی پرداخت کننده افزایش دهند. مذاکرات در مورد قیمت گذاری، گشودگی و غیره، استراتژی بسترهای نرم افزاری هستند که مستقیماً تحت تأثیر اهداف متناقض قرار گرفته اند. در نتیجه، بسترهای نرم افزاری پرداخت دیجیتال جدید با استفاده از فناوری بلاکچین در بخش مالی به شدت مقرراتی، با یک نبرد چالش برانگیز مواجهند (لیندمن و همکاران، 2017).
بخش های زیر ابعاد چارچوب طبقه بندی و دسته بندی آنها را توضیح می دهد.
3.1.1. بعد مزایا
مردم، سازمان، فناوری، اقتصاد و سیاست پنج مقوله مختلف از این بعد هستند. مباحث اعتماد، اشتراک و حریم خصوصی در مقوله مزایای افراد گرد آوری شده اند. علاوه بر این، در گروه مزایای سازمان، مباحث مربوط به تمرکززدایی، تراکنش های سریع و همتا به همتا وجود دارد. مقوله مزایای فناوری شامل مطالعات مربوط به امنیت شبکه و قراردادهای هوشمند است. مزایای مالی این گروه فرصت های گمانه زنی و مطالعات مربوط به هزینه تراکنش های پایین را پوشش می دهد. در نهایت، مطالعات مربوط به مدیریت ذخیره داده در گروه مزایای مربوط به سیاست گنجانده شده اند.
3.1.2. بعد چالش ها
این بعد متشکل از جنبه های مالی، مقررات، عملیاتی و پذیرش می باشد. حوادث امنیتی و مطالعات مربوط به نقاط ضعف مبادلات تحت تاثیر چالش های مالی قرار دارند. مطالعات مربوط به فقدان مقررات جهانی بلاکچین تحت تاثیر چالش های مقرراتی قرار دارند. علاوه بر این، مطالعات مربوط به منابع هدر رفته و مقیاس پذیری تحت تاثیر چالش های عملیاتی قرار دارند. آخر از همه، مطالعات مربوط به قابلیت همکاری و استانداردها شامل چالش های مربوط به پذیرش می شود.
3.1.3. بعد عملکردها
انتقال نقطه به نقطه، مالکیت داده ها، به اشتراک گذاری داده ها، حفاظت از داده ها و نوآوری های توزیع شده در مقوله های این بعد قرار دارند. مطالعات مربوط به فرایندهای پرداخت در انتقال نقطه به نقطه، پوشش داده شده اند. مطالعات مربوط به منابع اعتباری در مالکیت داده ها گنجانده شده است. مطالعات مربوط به ثبت خودکار داده تحت اشتراک داده قرار دارد. مطالعات مربوط به حفاظت از حریم خصوصی بخشی از حفاظت از داده ها را تشکیل می دهد و به عنوان نکته آخر، نوآوری های توزیع شده شامل اطلاعات مربوط به قراردادهای هوشمند می باشد.
مرحله سوم در مرحله برنامه ریزی، تعریف سوالات تحقیق است. این امر، یک مرحله حیاتی در هر بررسی سیستماتیک محسوب می شود. اساساً پیشینه پژوهش با پاسخ به سوالاتت تحقیق، اهداف را محقق می کند. سوالات تحقیق برگرفته از بررسی سیستماتیک حاضر در زیر بیان شده اند:
شکل 4. چارچوب طبقه بندی تحقیق. (ایجاد شده توسط یانگ و تیت، 2012).
جدول 3. طبقه بندی مقالات پذیرفته شده.
ابعاد |
مقوله |
نوع |
مرجع |
مزایا |
مردم |
اعتماد |
|
|
|
اشتراک گذاری حریم خصوصی |
|
|
سازمان |
تمرکززدایی |
|
|
فناوری |
همتا به همتا |
|
|
تراکنش سریع |
|
|
|
قرارداد هوشمند |
|
|
|
|
امنیت شبکه |
|
|
اقتصاد |
هزینه های تراکنش هایی پایین |
|
|
|
فرصت های گمانه زنی |
|
|
سیاست |
مدیریت ذخیره اطلاعات |
|
چالش ها |
چالش های مالی |
آسیب پذیری های تبادلات |
|
|
چالش های مقرراتی |
مقررات دولتی |
|
|
چالش های عملیاتی |
منابع هدر رفته |
|
|
|
مقیاس پذیری |
|
|
چالش های بکارگیری |
استانداردهای قابلیت همکاری |
|
عملکردها |
انتقال نقطه به نقطه |
فرآیند پرداخت |
|
|
مالکیت داده ها |
منابع اعتباری |
|
|
اشتراک داده ها |
ثبت خودکار داده ها |
|
|
محافظت از داده |
محافظت از حریم خصوصی |
|
|
نوآوری های توزیع شده |
قرارداد هوشمند |
|
شکل 3. موانع پذیرش فناوری بلاکچین در زنجیره تأمین پایدار.
شکل 1. نحوه کار بلاکچین (با مثال ساده)
جدول دوم. استفاده بالقوه از بلاکچین در سیستم OSCM
استفاده بالقوه از فناوری بلاکچین در OSCM |
توضیحات و نمونه های آزمایشی |
ملاحظات اجرا
|
برای افزایش ایمنی و امنیت محصول با ارائه سوابق آزمایش ایمنی. |
امنیت زنجیره تأمین دارو می تواند از طریق استفاده از بلاکچین و قراردادهای هوشمند افزایش یابد، به عنوان مثال با تهیه یک دفتر داده تغییرناپذیر بین تولیدکنندگان، عمده فروشان، داروخانه ها، بیمارستان ها و بیماران (تسنگ و همکاران، 2018). فایزر، ابوی، جننتِـک، به همراه عمده فروشان امریسورسبرگن و مککسان، جملگی در راه حل های بلاکچین مشارکت داشته تا به تسریع در تدارکات، به حداقل رساندن اختلافات، ایجاد صرفه جویی در هزینه بالقوه فرآیندهای ساده، بهبود قابلیت دید محصول و افزودن شفافیت حرکت محصولات در زنجیره تامین دارویی کمک کنند و انطباق با قانون امنیت زنجیره تامین دارد را نشان دهد. |
انتظار می رود بلاکچین در جایی موفق شود که RFID به آن موفق نبوده است. ممکن است از بلاکچین برای تکمیل قابلیت RFID استفاده شود. |
برای افزایش مدیریت کیفیت با ارائه اطلاعات قابل مشاهده و به راحتی در دسترس در مورد دسته ها، کمک به فراخوان ها و بهبود خدمات. |
اسناد باربری مبتنی بر کاغذ آماده ضرر، دستکاری و کلاهبرداری هستند (هاکیوس و پترسن، 2017). مرسک در حال آزمایش بلاکچین در همکاری با IBM است، زیرا هزینه های مدارک مربوط به حمل و نقل بین 15 تا 50٪ هزینه های فیزیکی حمل و نقل است(گرونفلدت، 2017). رنو در حال آزمایش کتاب تعمیر و نگهداری اتومبیل دیجیتال است که از طریق بلاکچین خدمات جدیدی را در یک اکوسیستم به مشتریان ارائه می دهد (رنو، 2017). |
بلاکچین این توانایی را دارد که کیفیت داده ها و قابلیت دید در سراسر زنجیره تامین را بهبود بخشد؛ با این حال، در حال حاضر کمبود استاندارد و سرعت شبکه بازدارنده هستند. در حال حاضر استانداردهایی توسط موسساتی از قبیل بلاکچین در اتحاد حمل و نقل (BiTA)، کنسرسیوم صنعت حمل و نقل، تولید می شوند. |
برای کاهش جعل و تقلب غیرقانونی با ارائه اطلاعات از مبدا یک محصول. |
بلاکچین می تواند شفافیت و قابلیت پیگیری کالاها را در یک شبکه تأمین تقویت کند، در نتیجه با تهدیدات قابل توجه در زمینه درآمد و شرایط کار و ایمنی کارکنان مقابله می کند(ویسر و هانیچ، 2017). نمونه هایی از کالاهای پیگیری شده شامل مواد غذایی، دارویی و مواد معدنی می باشند. پروونانس (یک شرکت تازه تاسیس مستقر در انگلستان) در حال کار با مشاغل و پیگیری منشاء و سفر یک محصول است، به عنوان مثال اینکه یک محصول کجا ساخته شده است، چگونه، در چه دمایی و غیره در سراسر کره زمین حرکت کرده است فناوری بلاکچین برای ثبت داده های جمع آوری شده بر روی برچسب های کد RFID وQR ، مدیریت جریان ماهی تن از دریا به بشقاب برای یک طرح آزمایشی که توسط صندوق جهانی حیات وحش (WWF) در استرالیا، فیجی و نیوزیلند تنظیم شده ، مورد استفاده قرار می گیرد. |
در مواردی که می توان از اینترنت اشیا استفاده کرد، دستگاه ها باید تهیه و تأمین اعتبار شوند. شاید منطقی نباشد که انتظار داشته باشیم فقیرترین تأمین کنندگان توانایی تهیه این هزینه را داشته باشند. حتی سازمان های بزرگی مانند M&Sو پرایمارک فقط در مرحله تأمین کننده لایه اول ترسیم شده اند، بنابراین گسترش کامل در سراسر شبکه چالش هایی را به وجود می آورد. |
برای بهبود و خودکارسازی قراردادها و کاهش نیاز به ایجاد روابط معتبر زنجیره تأمین. |
بلاکچین یک فناوری نوظهور برای مدیریت ایمنی غذا بر اساس اشتراک داده های غیرمتمرکز و تراکنش هایی در شبکه ای است که نیازی به شرکت کنندگان قابل اعتماد ندارد (تیان، 2017). پیچیدگی اکوسیستم های تولیدی و فقدان قابلیت دید فعالیت ها در چندین لایه، همانطور که با ترس های غذایی مداوم در سراسر جهان نشان داده شده است، لازم است تا به روش های جدید از طریق بلاکچین و قراردادهای هوشمند اعتماد افزایش یابد (گانری والا و همکاران ، 2018). نوآوری کووالا در تلاش است تا از بلاکچین و RFID برای برقراری نیاز کسب و کار برای انتقال کالاها از نقطه A به نقطه B تا تاریخ مشخص استفاده کند. فناوری بلاکچین به مزایدات مربوط به حق جابجایی این بار کمک می کند. مشاغل به طور خودکار به حامل سپرده می شود تا با استفاده از قراردادهای هوشمند، قیمت و خدمات حمل و نقل را به بهترین وجه دریافت نماید. سپس، با پیشرفت حرکت، بلاکچین به پیگیری محموله ادامه می دهد. |
مجازات های خودکار برای رعایت نکردن تعهدات قرارداد از طریق قراردادهای هوشمند می تواند منجر به مسائل تجاری و کاهش اعتماد رابطه شود، زیرا سازمان ها مدل تجاری خود را از افراد به سیستم قانونی (و قراردادهای هوشمند) عوض می کنند و ممکن است به الگوریتم هایی وابسته باشند که توسعه نیافته اند یا به طور کامل درک نشده اند.
|
برای بهبود مدیریت موجودی. |
چالش های مدیریت موجودی کالا در حمل و نقل از طریق رزرو بیش از ظرفیت کانتینرها یا «عدم نمایش کالا» حمل شده مشتری، نشان داده می شود. این روش ها را می توان با استفاده از قراردادهای هوشمند کاتریل حذف کرد (2018). بورس کرایه و حمل نیویورک در همکاری با مشاغلی از قبیل GE و مرسکلاین در حال استفاده از قراردادهای هوشمند و بلاکچین برای تغییر این شیوه ها هستند. |
همانطور که همه طرفین در یک شبکه بسته یکسان یاد می گیرند، بلاکچین مجاز می تواند از اجرا پشتیبانی کند. |
برای کاهش نیاز به واسطه ها که بموجب آن پیچیدگی زنجیره تأمین کاهش می یابد. |
وقتی قراردادهای هوشمند بتوانند نقش خود را با اطمینان انجام دهند، دیگر نیازی به خرید بین الملل دفاتر/ سازمان های تدارکاتی بین المللی دیگر نخواهد بود. مسلماً دیگر برای تأیید کالاها نیازیNGO هایی از قبیل فیرترد نخواهند داشت، زیرا بلاکچین می تواند این کار را انجام دهد.
|
واسطه هایی که خارج از عملکردهای عمومی از قبیل تدارکات ارزش افزوده دارند (به عنوان مثال توسعه دانش در پایداری) می توانند موقعیت خود را در شبکه از دست بدهند. |
برای سرعت بخشیدن به کار در زمینه طراحی و توسعه محصول جدید از طریق بهبود کارایی و ارائه شفافیت بیشتر بین تیم ها. |
بلاکچین اجازه توسعه محصولات جدید بیمه ای از قبیل بیمهP2P ، پذیره نویسی هوشمند و قراردادهایی که توسط سیستم های کامپیوتری به طور خودکار مدیریت شده اند، به عنوان مثال پرداخت خودکار به بیمه گذاران در صورت وقوع یک رویداد محرک را داده است. AIG و استاندارد چارترد با استفاده از بلاکچین بیمه نامه های چند ملیتی جدیدی ایجاد کرده اند. |
الزامات فرایند داخلی از قبیل استخدام استعدادهای مناسب اطمینان می دهد که یادگیری توسعه یافته است، در نتیجه بلوغ این فناوری یک امر چالش برانگیز است
|
برای دگرگون کردن فناوری اطلاعات در OM بواسطه افزایش دسترسی به ابزارها و روش های جدید، از قبیل تولید هوشمند. |
بلاکچین ها زمینه ای را برای یک سیستم تولید باز فراهم می کنند که اطلاعات را با مشتریان و دانش در مورد نحوه مدیریت اطلاعات مشترک بین سایر شرکت های زنجیره تامین (لی و همکاران، 2018) را فراتر از سیستم هایERP ، با مشتریان به اشتراک می گذارد.بلاکچین و اکوسیستم اینترنت اشیا، یک سرویس داده قابل اشتراک گذاری مطمئن را ارائه می دهند، که در آن اطلاعات هم قابل اعتماد و هم قابل پیگیری هستند (رینا و همکاران، 2018). انجمن سویل در انگلستان در حال بررسی بلاکچین همراه با بارکد و برچسب های QR می باشد تا بتواند بیکن ارگانیک از مزرعه تا چنگال تهیه کند و از اشتراک داده بین تولید کنندگان، توزیع کنندگان، خرده فروشان و مشتریان پشتیبانی می کند (CIPS ، 2018). |
بلاکچین می تواند توسعه اکوسیستم اینترنت اشیا را شتاب دهد تا عملیات را با داده های زمان واقعی اجرا کند؛ با این حال، ثبت تمام فعل و انفعالات در زنجیره نیاز به افزایش پهنای باند دارد که در حال حاضر یک چالش قابل توجه برای بلاک چین محسوب نمی شود.
|
برای کاهش هزینه تراکنش ها از طریق اتوماسیون، امکان حسابرسی در زمان واقعی از طریق برچسب زمان. |
از طریق دیجیتال سازی، هزینه های بسیاری از تراکنش ها به گونه ای کاهش یافته است که نزدیک به صفر شده است. معرفی بلاکچین، از دیجیتالی شدن از طریق راستی آزمایی های بی هزینه پشتیبانی می کند (کاتالینی و گانس، 2016). BiTA در حال تدوین استانداردهای صنعت می باشد تا قابلیت دید فعالیت ها را در زنجیره تأمین نمایان تر سازد، در نتیجه ضایعات و هزینه ها را کاهش دهد. انتظار می رود کهBiTA معیارهای سختی را در مورد مزایای پیاده سازی در سال 2019 داشته باشد (CIPS ، 2018). بیزینس وست، که گواهی اصلی کالا را صادر می کند، از بلاکچین برای کاهش بررسی های گمرک استفاده می کند (مارتین، 2018). |
ممکن است اولویت های دیگری وجود داشته باشد و با اجرای بلاکچین در رقابت باشد. به عنوان مثال، برای آژانس گمرکی انگلیس، نصب سیستم اعلامیه گمرکی جدید قبل از Brexit در اولویت قرار دارد تا سیستم گمرکی را به مانند بلاکچین ایجاد کند.
|