ترجمه مقاله تصمیمات بازاریابی و فرصت های کارآفرینانه
نتایج
یک مجموعه داده بی نظیر از 127 کارآفرین از شرکت های کوچک در داکا مورد استفاده قرار گرفت، و از PLS 3.0 برای تست مدل و خروجی های تحقیق استفاده شد.
جزئیات جمعیت شناسی در جدول 1 ارائه شده است. 89/81 درصد پاسخ دهندگان مرد بودند، بیش از یک سوم (65/34 درصد) در محدوده 30 تا 34 سال، یک چهارم در محدوده سنی 39 – 35 سال (41/24 درصد) و نسبت مشابهی نیز 44 – 40 سال (83/22 درصد) سن داشتند. تقریبا سه چهارم (23/73 درصد) کارآفرینان متاهل، 39/13 درصد پاسخ دهندگان دارای مدرک SSC (دبیرستان) و 77/26 درصد HSC (متوسطه تا بالاتر) و 09/44 درصد لیسانس و 75/15 درصد مدرک تحصیلات تکمیلی داشتند. بیش از نیمی (97/51 درصد) شرکت ها طی 4-1 سال، 01/37 سال طی 8-5 سال و 02/11 سال برای 12 – 9 سال تاسیس شده بودند. در نهایت، 32/17 درصد شرکت ها متعلق به بخش کشاورزی، 41/24 درصد تجارت خرده فروشی، 28/32 درصد تجارت عمده فروشی، 96/14 درصد در بخش تولید و بقیه 02/11 درصد به عنوان صنایع خدماتی یا غیره طبقه بندی شدند.
ارزیابی مدل اندازه گیری
ارزیابی مدل بخش مهمی از هر مطالعه بوده که بر روی چنین اندازه گیری ها یا فرضیاتی متمرکز است. جدول 2 بارهای عاملی برای آیتم ها، مقادیر AVE، قابلیت اطمینان کامپوزیت (CR)، مقادیر آلفا کرونباخ، مقادیر مربع R و مقادیر NFI را نشان می دهد.
جدول 2 نشان می دهد که مقدار AVE هر متغیر بالای 50/0، مقادیر CR و آلفا کرونباخ بالای 70/0 و مقدار بارهای عاملی بالای 60/0 است، همه این مقادیر در محدوده پذیرفته شده ای قرار دارند، هر چند که مقدار NFI بالای محدوده پذیرفته شده در 913/0 است. بنابراین، مدل مفهومی بهترین تناسب را با فرضیات دارد. جدول 2 همچنین مقادیر R2 واریانس های متغیرهای درونی را نشان می دهد. این مقدار ممکن است تاثیر کوچک (2 درصد)، متوسط (13 درصد) یا بزرگ (26 درصد) باشد و در این جا، تصمیم بازاریابی کارآفرینانه توسط تاثیر بزرگ (918/0 یا 8/91 درصد) با متغیرهای مستقل نشان داده شده است. اشتیاق کارآفرینانه نیز تاثیر زیادی (926/0 یا 6/92 درصد) بر تصمیمات بازاریابی کارآفرینانه دارد.
اعتبار افتراقی: معیار فورنل – لارکر
جدول 3 مقادیر همبستگی بین LV (متغیرهای پنهان) و مقادیر ریشه مربعات AVE (متوسط واریانس استخراج شده) در قطر اصلی SEM را نشان می دهد. جهت تعیین اعتبار افتراقی از معیار فورنل – لارکر (1981) استفاده می شود. علاوه بر این، ریشه مربعات AVE همه متغیرها در طیفی از 859/0 – 731/0 بزرگترین مقدار است. بنابراین، اعتبار افتراقی متغیرها برای این مدل تحقیقاتی تقریبی حفظ و تایید شد.
ارزیابی مدل ساختاری
ارزیابی مدل ساختاری بُعد مهم دیگری از ارزیابی اعتبار آن بوده که با معرفی Smart PLS 3.0 نشان داده می شود. با استفاده از تکنیک بوت استراپ، مقادیر t و R2 نیز مورد استفاده قرار گرفت. جدول 2 نتایج مدل سازی معادلات ساختاری (آنالیز SEM) را نشان می دهد.
تست فرضیه
جدول 4 نتایج تست فرضیات اثر مستقیم و غیرمستقیم را با اجرای مدل سازی مربعات ساختاری نشان می دهد. در فرضیه اول، ما رابطه مثبت و معنی داری بین تشخیص فرصت کارآفرینانه و تصمیمات بازاریابی فرض کردیم و این فرضیه در جدول 4 مورد حمایت قرار گرفت. بنابراین، به این نتیجه رسیدیم که درجه بالای تشخیص فرصت کارآفرینانه باعث افرایش تصمیمات بازاریابی کارآفرینانه می گردد.
در فرضیه دوم، رابطه مثبت و معنی داری بین تصمیمات بازاریابی و توسعه فرصت کارآفرینانه فرض کردیم. دوباره جدول 4 از این فرضیه حمایت کرد. بنابراین، به این نتیجه رسیدیم که درجه بالای توسعه فرصت کارآفرینانه تصمیمات بازاریابی را افزایش می دهد. در فرضیه سوم، رابطه مثبت و معنی داری بین بهره برداری از فرصت کارآفرینانه و تصمیمات بازاریابی پیش بینی کردیم که توسط نتایج ارائه شده در جدول 4 حمایت شد. بنابراین، به این نتیجه رسیدیم که درجه بالای بهره برداری از فرصت کارآفرینانه، تصمیمات بازاریابی را افزایش می دهد.
بقیه فرضیات پیشنهاد داد که میل به کارآفرینی رابطه بین متغیرهای مستقل و تصمیمات بازاریابی کارآفرینانه را وساطت می کند. جدول 4 این مورد از تشخیص فرصت و توسعه فرصت را تایید کرد که به ترتیب توسط فرضیات 4 و 5 حمایت شد. با این حال، میل به کارآفرینی رابطه بین بهره برداری از فرصت کارآفرینانه و تصمیمات بازاریابی را وساطت نمی کند، بنابراین، فرضیه 5 رد شد.
در محیط کسب و کار، امنیت فیزیکی کارکنان نگرانی اصلی (زانگانا، 2008، ویکارماسکا و بروها، 2013) در طول همه گیری کووید 19 است. متداول ترین سیستم های سازمانی تشخیص داده شده در بازاریابی شرایط کاری دوستانه تر توسط کارکنان نزدیک به مدیریت ارشد در طول همه گیری است. کارآفرینان بهتر است به کارکنان توصیه کنند که چه عملکردهایی را داشته باشند و یا در طول کووید 19 چگونه فعالیت کنند. همانطور که در جدول 4 نشان داده شده، هنگامی که یک کارآفرین شناخت، توسعه و بهره برداری از فرصت ها را افزایش داد، تصمیمات بازاریابی نیز صراحتا بهبود خواهد یافت. میل به کارآفرینی نیز محرک تصمیمات بازاریابی در موارد شناخت و بهره برداری از تصمیمات است، هر چند که محرک توسعه فرصت نیست.
نتایج ما تایید کرد که کارآفرینان در سازمان هایی که بتوانند مشکلات و مسائل بحرانی را حل کرده، با فشار کمتری مواجه شوند و حس محافظت در غلبه بر موانع در طول شیوه کووید 19 را داشته باشند، نوآورانه تر عمل خواهند کرد. در نهایت، شرکت ها می توانند موقعیت استراتژیک خود را در بازاریابی با کاربرد تکنیک هایی به منظور اتصال نزدیک تر محصول به تصمیمات بازاریابی آن ها تقویت کنند. به طور خاص، یافته های ما بیانگر اهمیت سازمان های متکی بر فناوری در هر گونه تصمیم گیری در طول همه گیری کووید 19 است. افشار جهانشاهی و همکارانش (2020) تعداد رو به رشدی از کارکنان را در حوزه های مدیریت نوآوری و تفکر مورد بررسی قرار دادند، با این حال، در رابطه با توانایی آن ها، تاثیر قوی بر مشارکت در کار نوآورانه وجود داشت که این تاثیر دقیقا در شروع هر دو مورد مشاهده شد. در این صورت، فناوری ممکن است اقدام به کارگیری کارکنان خاص با توجه به نوآوری، مدیریت نوآورانه تصمیمات بازاریابی کند.
در فرهنگ دانش بنیان، شرکت ها به دنبال بررسی جایگزین هایی به منظور ارتقای فعالیت های خلاقانه در محل کار کارآفرینانه ( کارملی و شوبروک، 2007، استفان و کارملی، 2017)، تخصیص بیشتر هوش در جو کاری توصیه شده برای سازمان ها به منظور دستیابی بهتر به رشد بازار هستند (اگان، 2005). در این شرایط، فناوری تمایل به برخی تصمیم گیری های بازاریابی موفق تر دارد. فناوری به کارآفرینان اجازه پرورش قوه تخیل خود و کاربرد آن در طول همه گیری کووید 19 را خواهد داد. مشارکت نوآورانه کارآفرینان در کار باعث آسان تر شدن کار شرکت ها در سازگار شدن با بازارهای در حال رشد طوفانی (زائو و همکاران، 2012، پری – اسمیت و شالی، 2014) و افزایش عملکرد آن ها (گونگ و همکاران، 2012) خواهد شد. به این ترتیب، محققان کسب و کار و مدیران کسب و کار در سطح بالا به دنبال یادگیری نحوه ارتقای نوآوری و خلاقیت کارآفرینانه در طول کووید 19 با کمک فناوری هستند. به این ترتیب، شواهد ما از کارآفرینان در بنگلادش بیانگر نقش اساسی فرهنگ تصمیم گیری بازاریابی در کووید 19، ایجاد یک رابطه قوی با کارکنان به عنوان رویکردی برای افزایش تعامل مبتکرانه آن ها در کار از راه دور بدون تماس شخصی است.
نتیجه گیری و پیامدهای مطالعه
ما شش فرضیه را پیشنهاد کردیم که یافته های ما از پنج مورد از این فرضیات حمایت کرد. اول، تشخیص فرصت کارآفرینانه، تصمیمات بازاریابی را افزایش می دهد. به نظر می رسد که در همه گیری کووید 19، شرکت ها با استفاده بیشتر از فناوری به حفظ انسجام بین استراتژی های طبیعت، جامعه و درآمدزایی آن ها کمک می کنند. از آنجا که آن ها از دانش استفاده از فناوری به عنوان بخشی از تصمیمات بازاریابی کارآفرینانه استفاده می کنند، از تصمیماتی که زمینه و جو را تخریب می کند، اجتناب می ورزند (گروگیر و همکاران، 2010، سونگ و همکاران، 2017، افشار جهانشاهی و همکاران، 2019).
دوما، پی بردیم که توسعه فرصت باعث تقویت تصمیمات بازاریابی می شود. محققان مدیریت کارآفرینی معتقدند که معرفی فناوری دارای تاثیر بلند مدتی بوده و فناوری بر فعالیت های کارآفرینی پایدار در آینده نیز تاثیرگذار است. بر همین اساس، نتایج ما پیشنهاد می دهد که کارآفرینان تعهد بیشتری به نسل های آینده از طریق استفاده از فناوری در طول همه گیری کووید 19، مانند مدیریت منابع طبیعی، اجرای موثر تنوع در میان کارکنان، عرضه امن تجهیزات و جلوگیری از تصمیمات نامناسب بازاریابی دارند (توگرا و همکاران، 2017، چاندرا، 2017، یانگ، 2018).
در نهایت، به این نتیجه رسیدیم که درجه بالای بهره برداری از فرصت های کارآفرینانه تصمیم گیری را با تعهد قوی تسهیل می بخشد. نتایج قبل نشان داد که کارآفرینانی که اعتقاد راسخی به فرصت ها دارند، از انجام رفتار غیراخلاقی که بر کارکنان در محل کار تاثیر می گذارد، خودداری کرده و تصمیمات بازاریابی منطقی تری اتخاذ می کنند (کاردون و کریک، 2015، چن و لیو، 2020). نتایج ما با شرکت های کوچک و متوسط پیشنهاد داد که کارآفرینانی که اعتقاد راسخی به فرصت های خود دارند، نه تنها ارتباط خوبی با محیط کار داخلی برقرار می کنند، بلکه ترجیح می دهند که عمل پایدارتری را به منظور تضمین محیط خارجی و از طریق استفاده از فناوری در طول کووید 19 انجام دهند (حمید و همکاران، 2018). یافته های ما بیانگر توسعه نتایج در آینده است. به طور کلی، اقدامات استراتژیک کارآفرینان بیانگر اعتقادات و رفتار آن ها بوده که منجر به اجرای تصمیمات بازاریابی مبتنی بر فناوری (کلوگ و همکاران، 2019) در طول همه گیری کووید 19 می گردد.
تعداد روز افزونی از کسب و کارها در حال تحقق مزایای بلند مدت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی هستند. استفاده از هوش مصنوعی در هوش تجاری به طور روزانه به ویژه در طول همه گیری کووید 19 در حال افزایش است. از خودکار سازی فرایند تا آنالیز الگو، هوش مصنوعی دارای طیف گسترده ای از کاربردها در بازار طی روزهای اخیر است (حیدر سید و همکاران، 2020، اسدی و تارخ، 2020). همچنین این فناوری منجر به فرصت های جدید رشد نیز می گردد. سازمان ها در حال حاضر قادر به استفاده از الگوریتم های کامپیوتر به منظور شناسایی الگوها و انتظارات در ذخیره گسترده اطلاعات و تصمیم گیری های سریع تر بازاریابی هستند که ممکن است در آینده ای فناوری شکل جدی تری به خود بگیرد. هوش مصنوعی در بسیاری از صنایع با استفاده از شواهد و فرایندهای دقیق به منظور تکمیل یک استراتژی شرکتی شناخته شده هماهنگ با فرهنگ و ارزش های سلسله مراتبی به کار گرفته می شود که به شرکت ها اجازه تصمیم گیری بازاریابی در حین و بعد از همه گیری کنونی کووید 19 خواهد دارد (لانز و سوسمان، 2020، دونت و گوستافسون، 2020).
فناوری، به ویژه هوش مصنوعی نقش مهمی در پیش بینی رفتار مشتری و ارائه توصیه هایی درباره محصول ایفاء می کند. پتانسیل این فناوری نمی تواند در طی همه گیری کووید 19 با کلمات در حوزه های در حال تکامل سریع با کمک فناوری توصیف شود (تینگ و همکاران، 2020). اگرچه شرکت ها معمولا نیازمند فروش و تبلیغ کالاها و خدمات خود هستند، اما سرمایه گذاری پولی لزوما به معنای معاملات بیشتر (لوکاس و همکاران، 2020) در طول کووید 19 نیست. به منظور تقویت شیوه های کسب و کار با هدف افزایش رقابت پذیری در نتیجه کووید 19، هوش مصنوعی تحول عمده مهم در کسب و کار است. کاربرد هوش مصنوعی باید سازمان ها را قادر به شناسایی، در نظر گرفتن و درک خریداران هدف خود کرده و بدانند که کدام نوع محصول ممکن است در یک زمان مشخص بیشتر مورد نیاز باشد. با تکامل داده بزرگ و فناوری ها، بازاریاب ها در حال حاضر قادر به برآورد فعالیت خریدار و نظارت بر شرکت های داده محور در هر گونه شرایط فاجعه بار بوده و نتایج چشمگیری به دست خواهند آورد که تصمیمات بازاریابی آن ها را بهبود می بخشد (شای و همکاران، 2020، اینسا و وایانا، 2020).
فناوری به مدیریت دیجیتال مشتری با تلفن و رباتیک آنلاین برای فروش کالاها و خدمات کمک می کند. خدمات مشتری باید ظرفیت جدایی ناپذیری از یک شرکت به منظور جذب و حفظ مشتریان باشد (جاوید و همکاران، 2020). با این حال، این مساله به معنای تعداد بیشتر کارکنان خدمت رسان به مشتری به منظور رسیدگی به نیازها و ارائه کمک از طریق ربات های چت با مشتری بوده و به همه مشتریان باید به صورت به موقع و معقولانه و با در نظر گرفتن نیازهایشان رسیدگی شود. در این شرایط، فناوری به کارآفرینان اجازه تمرکز بر روی تصمیمات بازاریابی خود در پیش بینی اثرات کووید 19 را خواهد داد. در نتیجه کووید 19، مشتریان تمایلی به مراجعه حضوری در شرکت از ترس آلوده شدن به ویروس ندارند (مک کال، 2020). در این سناریو، آن ها می توانند خدمات مربوطه را از طریق تلفن از خانه دریافت کنند و یا با ربات آنلاین به عنوان هوش مصنوعی خدمات دریافت کنند. در این روش، فناوری به کارآفرینان اجازه تصمیم گیری های بازاریابی مربوط به همه گیری کووید 19 یا دیگر همه گیری های جهانی را خواهد داد (ایوانوف، 2020، نادو، 2020، حسین و همکاران، 2020).
فناوری به پردازش داده ها و انجام هر گونه تصمیم گیری های بازاریابی مربوط به کالاها و خدمات کمک می کند (سلمان و همکاران، 2020، پولاس و همکاران، 2020). به منظور گرفتن بسیاری از تصمیم گیری های حیاتی، هر کسب و کار وابسته به اطلاعات مشتریان، کالاها و خدمات خود است. ابتدا، اطلاعات جمع آوری و ذخیره شده و در نهایت به بخش های تجاری مناسب برای استفاده بیشتر ارسال می شود. به دلیل شیوع کووید 19، پر کردن فرم ها، به روز رسانی فایل ها، ارجاع دادن اسناد می تواند در این شرایط در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد. با این مزیت، بسیاری از شرکت ها از سیستم های مدیریت داده AIenabled به منظور شناسایی اخاذی، اجتناب از تهدیدات امنیی سایبری و افزایش فعالیت های کلی کسب و کار خود در طول همه گیری استفاده می کنند (گوکسل و بوزکورت، 2019، دی ویائو و همکاران، 2020).
نمونه ای از 127 شرکت کوچک و متوسط بنگلادشی در این مطالعه با نرم افزار PLS 3.0 به منظور آنالیز داده مورد استفاده قرار گرفت. همانگونه که توسط برخی از محققان پیش بینی شده بود، رابطه مثبت و معنی داری بین شناخت فرصت کارآفرینانه، توسعه فرصت و بهره برداری از فرصت و تصمیمات بازاریابی کارآفرینانه یافت شد (راجو و پونگ، 2018). علاوه بر این، پی برده شد که میل به کارآفرینی رابطه بین شناخت و توسعه فرصت و تصمیم گیری های کارآفرینانه را وساطت می کند، هر چند که رابطه ای با بهره برداری از فرصت ندارد. کارآفرینان در شرکت های کوچک از فناوری به منظور حمایت از شناخت فرصت، توسعه و بهره برداری از تصمیمات بازاریابی خود از خانه های خود یا مکان های دیگر استفاده می کنند. بنابراین، فناوری به آن ها در مدیریت کسب و کار در طول بحران کمک کرده و به تدریج به بخش مهمی از کسب و کار در سراسر جهان تبدیل می شود.
گزارش شده که توسعه اقتصاد جهانی به واسطه همه گیری کووید 19 با مشکلات جدی روبرو شده (باتاچاری و جهان شاهی، 2020) و بسیاری از محققان اشاره کردند که هر دهه حداقل یک بیماری همه گیر ظهور می کند. امروزه، هر شرکت ممکن است کم و بیش دچار کاهش فروش محصولات خود (جنتیل – لیو دیک و همکاران، 2020) در نتیجه همه گیری جهانی مانند کووید 19 شده باشد. به طور خاص، شرکت های بنگلادشی در حال حاضر با تهدید عمده ای از نظر بحرن سلامت جهانی روبرو هستند. به طور ویژه، کارآفرینان نوظهور قادر به ایجاد کسب و کار نیستند. در این شرایط، استفاده از فناوری دارای تاثیر مثبتی بر تصمیمات بازاریابی است. در عین حال، پایداری اصطلاحی پیچیده بوده که به طور مکرر استفاده می شود همه کارآفرینان به طور یکسان درگیر معظلات اجتماعی و زیست محیطی نیستند. مقاله ما بر اهمیت فناوری برای پایداری این شرکت ها تاکید دارد. سیاستگذاران باید اهمیت فناوری را در تقویت همسویی چالش های زیست محیطی و اجتماعی با مدل های کسب و کار اخیر در نظر بگیرند. با توجه به این که ایده آل ها و فعالیت های کارآفرینان برای توسعه یک پایگاه بازار در حوزه اجتماعی و زیست محیطی ضروری است، این مقررات باید توسط برنامه های حمایت فنی دولت تقویت شود (افشار جهانشاهی و همکاران، 2019).
محدودیت ها و جهت گیری ها برای تحقیقات آینده
مشابه مطالعات دیگر، این مطالعه نیز با دشواری هایی روبروست. اول، محققان با مشکلاتی در زمینه جمع آوری پرسشنامه ها به دلیل عدم همکاری برخی پاسخ دهندگان روبرو هستند. به همین دلیل، ما 127 پاسخ دهنده بالقوه را برای این مطالعه به کار گرفتیم. دوم، بسیاری از کارآ،رینان با ایمیل به پرسشنامه ها پاسخ نمی دهند. این مطالعه محدود به یک کشور بود، بنابراین، تفاوت از نظر ساختارهای الکترونیکی و زیرساخت های آن ها محدودیت دیگری است. یافته های ما چندین احتمال را برای تحقیقات آینده پیشنهاد می دهد. این مطالعه تنها بر روی کارآفرینان شرکت ها متمرکز است. بنابراین، مطالعه آینده ممکن است شامل شرکت کنندگان سطح تیم کارآفرینان به منظور بررسی توانایی تصمیم گیری بازاریابی آن ها باشد. مطالعات آینده ممکن است شامل هر دو داده های عینی و ذهنی به منظور حمایت از فرصیات قابل اعتمادتر درباره تاثیر تشخیص فرصت کارآفرینانه بر عملکرد افراد باشد (شکل 1).