دانلود ترجمه مقاله تجارت الکترونیک - نظریه استفاده و خشنودی (UGT)
نظریه استفاده و خشنودی (UGT) به پارادایمی جامعهشناختی اشاره دارد که توضیح میدهد کدام نیازهای اجتماعی و روانی مصرف کنندگان را تشویق میکند که پلتفرمهای خاصی را انتخاب کنند (لی و همکارانش، 2010). پیشرفتها در فناوریهای اینترنت موجب تحول پلتفرمهای تجارت الکترونیکی در خردهفروشی و عملیات لجستیک شده است به طوریکه مزایای اقتصادی بیشتری نظیر کاهش هزینهها و تاخیرها فراهم شده است و نقش UGT در توجیه انگیزههای استفاده را سبب شده است (لیو و همکارانش، 2011).
برای مثال، مصرفکنندگان از پلتفرم تجارت الکترونیک برای تعامل و خرید محصولات از خرده فروشها استفاده میکنند در حالیکه فروشندگان میتوانند فرصتهای خرید آنلاین را برای مصرف کننگان فراهم کنند (واگنر و همکارانش، 2010). بر این اساس UGT کمک قابل توجهی به بررسی نقش رفتار مصرف کننده و تشویق در تعاملات آنلاین مشتریان با شرکتها ایفا میکند (هانگ و همکارانش، 2014). اگر شرکتها بتوانند به طور موثری نیازهای مشتری را با محصولات خود از طریق پلتفرمهای آنلاین برآورده کنند، مشتریان تمایل بیشتری برای ادامه تعامل با شرکتها خواهند داشت (لی و همکارانش، 2018). تحقیق حاضر این استدلال را دارد که UGT کمک میکند تا بفهمیم مشتریان چگونه پلتفرمهای تجارت الکترونیک را برای برآورد نیازهای خود بکار میگیرند. از نظر قابل استفاده بودن و کاربردپذیری، UGT به الگوها و انگیزههای استفاده از پلتفرم آنلاین در جستجوی اطلاعات، تعامل با محتوا و کالاها، و تصمیمات خرید مداوم برای موقعیتهای خاص میپردازد (کورهام و ارسوی، 2016). برای مثال، پاندمی کوید 19 موجب افزایش قصد خرید مشتریان از پلتفرمهای تجارت الکترونیک شد که ناشی از ادراک آنها از سلامت محیط و ایمن بودن آنها در مقایسه با فروشندگان سنتی بود. UGT به توجیه این مسئله کمک میکند که چرا مشتریان به خاطر ترس از پاندمی، به طور فزایندهای برای خریدهایشان به پلتفرمهای آنلاین روی آوردند. بعلاوه UGT مدیران را قادر میسازد به دلایل انتخاب مشتری و محصول و رتبهبندی خدمات پی ببرند (رای و همکارانش، 2019). UGT اهمیت استراتژی محتوای متمایز بر اساس دادههای معامله و تبادل اطلاعات کمک میکند تا استراتژی محتوا را به شیوه موثرتری ایجاد کنند (لیم و کومار، 2019). بنابراین این تحقیق از UGT برای بررسی رابطه تعاملی PEEP، مزایای اقتصادی ادراک شده مشتری، ترس از پاندمی، و مصرف پایدار کمک میکند.
2.2. کارآیی ادراک شده پلتفرمهای تجارت الکترونیک (PEEP)
تحقیقات حوزه تجارت الکترونیک نشان میدهد که پیشرفتهای در فناوریهای اینترنتی به شرکتها را این امکان را فراهم کرده است که محصولات خود را به صورت مستقیم از طریق پلتفرمهای تجارت الکترونیک به مصرف کننده بفروشند (فن و همکارانش، 2020)، در نتیجه منجر به افزایش فروش شده است (لی و همکارانش، 2018). اما مصرف کنندگان نمیتوانند به صورت فیزیکی محصولات را در خرید آنلاین بررسی کنند در نتیجه موجب عدم اطمینان به محصول میشود (سانگ و همکارانش، 2020). بعلاوه تحقیقات نشان میدهد که اطلاعات مصرف کننده آنلاین برای کارهای بازاریابی مبتنی بر دادههای گردآوری و ردیابی میشود اما حفاظت کافثی از این اطلاعات وجود ندارد (باندارا، 2020). برای مثال، ریسک امنیت (مثل نشت ا طلاعات شخصی) تاثیرات منفی قوی بر معاملات آنلاین داشته است (هیوبرت و همکارانش، 2017). این مسئله حائز اهمیت است زیرا پلتفرمهای تجارت الکترونیک در حال حاضر محصولات و خدمات مختلفی را به صورت آنلاین عرضه میکنند، از لوازم الکترونیکی گرفته تا محصولات های تک[1]، بهداشتی و آرایشی، مواد غذایی، و مد تا لوازم ورزشی و سفر با حجم بالای تبادلات مالی عرضه میشود. وقتی مشتریان از پلتفرمهای تجارت الکترونیک برای رزرو اتاق هتل یا بلیط هواپیما با پرداخت آنلاین استفاده میکنند، باید اطلاعات شخصی و حساب بانکی خود را ارائه دهند که باید در برابر نشت اطلاعات و کلاهبرداری حفاظت شوند، و گرنه مشتریان با ریسک و خطرات جدی مواجه میشوند (هیوبرت و همکارانش، 2017). بر اساس GUT، حفاظت مشتری برای فراهم کردن ایمنی معاملات آنلاین موجب افزایش تداوم قصد و انگیزه نوشتن نظرات مثبت درباره محصولات و خدمات میشود. در نتیجه حفاظت آنلاین امر بسیار مهمی برای اطلاعات شخصی و معاملات است (لیائو و شی، 2017).
بعلاوه تحقیقات توصیه میکنند که حفاظت آنلانی شامل تضمین حفاظت کارت اعتباری و محرمانگی نیز باشد (پلانگر و واتسون، 2015؛ وانگ و همکارانش، 2019). برای مثال، هنگام دریافت پرداخت آنلاین، پلتفرمهای تجارت الکترونیک سیاستهای محرمانگی و توافقنامههایی با شرکتهای مالی (مانند بانکها) برای حفاظت از مشتریان در برابر اقدامات کلاهبرداری دارند (چانگ و چانگ، 2014؛ فانگز و همکارانش، 2014؛ کایور و همکارانش، 2020؛ لیو و یانگ 2020). بر اساس UGT، مشتریان آنلاین غالباً نگرانی خود را درباره محرمانگی و امنیت در هنگام شرکت در رابطه برند ابراز میکنند (سیمون، 2017). این نظریه میگوید مشتریان فقط با شرکتهایی تعامل میکنند که از تعهد شرکت خرسند هستند (سیمون، 2017). بنابراین مولف PEEP را ادراک مشتری آنلاین از وجود مکانیسمهای حفاظتی در پلتفرمهای آنلاین برای حفاظت از معاملات آنلاین در برابر ریسکهای پتانسیل در مواقع عادی و پاندمی معنی میکند.
2.3. مزایای اقتصادی
در تحقیقات تجارت الکترونیک، معنای متعارف مزایای اقتصادی تا حد زیادی به حفاظت مشتری در پلتفرمهای تجارت الکترونیک، تخفیفها، تبلیغات، یا فعالیتهای مورد ترجیح دیگر اشاره میکند (لیو و همکارانش، 2019). لیو و همکارانش (2019) نشان دادند که مزیت اقتصادی حاصل از پلتفرمهای تجارت الکترونیک میتواند واکنشهای عاطفی مثبت ایجاد کند و در نتیجه منرج به قصد خرید آنلاین شود. به موازات این منطق، وانگ و هراندو (2019) میگویند پلتفرمهای تجارت الکترونیک موجب افزایش تعامل بین فروشنده و مشتری و بین مشتریان میشوند زیرا این تعاملات بر افزایش رفتار خرید آنلاین و ایجاد مزایای اقتصادی تاثیر میگذارند. بر اساس UGT، مزایای اقتصادی موجب انگیزش قصد مشتری برای مصرف پایدار در طول موقعیتهای ناطمئن میشوند. برای مثال، ممکن است مزایا شامل کوپنها، بازپرداخت نقدی (کش بک)، و تخفیف باشد (رای و همکارانش، 2019). UGT میگوید اگر عرضههای تجاری با انتظارات مشتری هماهنگ نباشند، ممکن است رابطه تجاری متقابل در مشتری برانگیخته شود (سیمون، 2017). بعلاوه، این تحقیق نشان میدهد که مزایای اقتصادی به مزایای اقتصادی ادراک شده مشتریان (مثل صرفهجویی در هزینهها و تخفیفها) برای خرید از پلتفرمهای تجارت الکترونیک در طول دورههای پاندمی تعلق دارند.
2.4. ترس از پاندمی
ترس از پاندمی به بیماری جدیدی اشاره دارد که مردم در برابر آن ایمن نیستند و در سراسر جهان منتشر شده است (سازمان بهداشت جهانی 2019)، و پاندمیها به یکی از بزرگترین تهدیدها در دنیای امروزه تبدیل شدند (سازمان بهداشت جهانی هاروارد، 2020)و طبق نظر سازمان بهداشت جهانی هاروارد (2020)، یک بیماری عفونی میتواند به سرعت موجب مرگ میلیونها نفر در سراسر جهان شود، دولتها را بیثبات سازد، و تجارت و سفر را محدود سازد. برای مثال، ویروس کوید 19 اخیر در زمان نوشتن مقاله حاضر حدود 422,945 نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و منجر به مرگ 18,907 نفر شده است (25 مارس 2020) و با میزان مرگ و میر 3.4% در مقایسه با آنفولانزای فصلی (1.0%) است (ورلدمتر، 2020). این ترس از واگیری به مسئله تازهای تبدیل شده است که باید بررسی شود که ترس از پاندمی چه تاثیری بر رفتار مشتری در خرج کردن و خرید میگذارد (خان و هیورمویک، 2019). تحقیقات مربوط به رفتار مصرف کننده نشان میدهد که ترس به عواقب منفی یک رویداد خاص اشاره میکند که ممکن است منجر به تغییراتی در رفتار و نگرش مصرف کننده شود (سلیمان، 2017). بر این اساس، پاندمی کوید 19 موجب تغییر رفتار خرید مصرف کننده شده است زیرا مصرف کنندگان از واگیری این بیماری میترسند (باتو و همکارانش، 2020؛ پرنتیک و همکارانش، 2020). برای مثال، نظرخواهی جدیدی توسط نیلسن (2020) نشان میدهد که 45، مصرف کنندگان ویتنامی محصولاتی را میخرند که قصد ذخیره آنها را دارند، 25% این محصولات را به صورت آنلاین میخرند، در حالیکه مصرف کنندگان تایوانی نودل آماده بیشتری میخرند. بعلاوه، شرکتهای ویتنامی برنامههای حمایتی خود را تغییر دادند (مثل تحویل محصولات به خانه و عرضه ماسک و ضد عفونی کنندهها به قیمت پایدار)، و نتایج این تغییرات در افزایش فروش قابل توجه بوده است (اخبار ویتنام، 2020). در مجموع، این تحقیق ترس از پاندمی را ترس مصرف کننده از واگیری تعبیر میکند، باوری که بر شیوه استفاده از پلتفرم تجارت الکترونیک برای خرید محصولات تاثیر میگذارد.
2.5. بسط مفهوم مصرف پایدار
مصرف پایدار به اتخاذ سبک زندگی سبز از سوی مصرف کنندگان برای برآوردن نیازهایشان بدون آسیب به منابع زمین یا ایجاد ریسک برای نسل آینده اشاره دارد (شارما و یها، 2016). بر اساس این منطق، تحقیقات قبلی سررشتههای مشترک مصرف پایدار نظیر مراقبت از طبیعت، خود و جامعه را تجزیه و تحلیل کردند، که عواملی در قلب رشته بازاریابی امروز هستند (لیم، 2017). بخش بیشتری از تحقیقات طیف وسیعی از نتایج مثبت برای مصرف کننده را نشان میدهند از جمله شادی و رضایت از زندگی که از تعاملات محصول و خدمات ناشی میشود (گیویلن-رویو، 2019). برعکس، تحقیقات فعلی شواهدی نیز ارائه میدهند مبنی بر اینکه الگورهای مصرف ناپایدار موجب تاثیرات زیانبار اجتماعی، زیست محیطی، و اقتصادی میشود (شارما و یها، 2017). برای مثال، کوید 19 هشداری جهانی را موجب شده است زیرا به سرعت از طریق تماس انسان با انسان منتشر میشود (دانشکده پزشکی هاروارد، 2020). ویروس میتواند از طریق قطرات کوچک سرفه یا تنفس فرد آلوده منتشر شود (سازمان بهداشت جهانی، 2020). برای کاهش انتشار ویروس، شیوه مصرف باید به پلتفرمهای تجارت الکترونیک روی آورد زیرا موجب افزایش کارآیی خرید میشود، خریدهای جدیدی را ممکن میسازد، و دسترسی به اطلاعات و برقراری ارتباط آنلاین را بین مصرف کننده و فروشنده افزایش میدهد (گیولین-رویو، 2019). با توجه به تحقیقات موجود، و تاثیر پاندمی کوید 19، این تحقیق مفهوم مصرف پایدار را به "خرید محصولات و خدمات از پلتفرمهای تجارت الکترونیک برای برآورد نیازها و خواستهها، و برای افزایش ایمنی سلامت خود و جامعه در طول دوره پاندمی" بسط میدهد.
در این بخش ایجاد مدل تحقیق برای توجیه تاثیر PEEP بر مزایای اقتصادی توضیح داده شده است که منجر به مصرف پایدار تحت شرایط مرزی ترس از پاندمی میشوند. برای این منظور، استدلال تحقیق حاضر بر این است که ترس از پاندمی به صورت مثبت (1) رابطه بین PEEP و مزایای اقتصادی، و (2) رابطه بین مزایای اقتصادی و مصرف پایدار را تعدیل میکند. شکل 1 این روابط را نشان میدهد.
PEEP نقشی کلیدی در استراتژی ایجاد قابلیت اطمینان (پایایی) محصولات و خدمات فروشنده آنلایندارد. زیرا مشتری آنلاین امکان تعامل فیزیکی با فروشندهای را ندارد که در محیط مجازی میفروشد، و ممکن است این امر نگرانیهایی در مورد ریسک محرمانگی در وی موجب شود (لیائو و شی، 2017). با PEEP، میتوان به مصرف کننده اطمینان داد که اطلاعات شخصی و معامله که در پلتفرم تجارت الکترونیک گردآوری میشود، حفاظت میوشند. طبق نظر پاپاز (2016)، سطح بالای اعتماد به ایمنی و امنیت پلتفرمهای آنلاین به ایجاد باور مصرف کننده نسبت به قابلیت اطمینان فروشنده الکترونیک کمک میکند و در نتیجه احتمال فروش را افزایش میدهد. در شرایط آنلاین، پلتفرمهای تجارت الکترونیک مزایای مختلفی برای مصرف کننده فراهم میکنند، مثل محرمانگی و امنیت، جستجو ارانه اطلاعات، نظرات درباره محصولات، تبلیغ، و انجام سفارش (کین و همکارانش، 2020). پلانگر و واتسون (2015) نیز میگویند که پیشرفتهای در فناوری اطلاعات موجب تسهیل و بهرهوری بیشتر کسب و کار شده است، مثل هزینه کمتر و اطلاعات بیشتر، اما شرکتها باید از محرمانگی مشتری نیز حفاظت کنند و از ریسکهایی که موجب تهدید روابط طولانی مدت میشوند اجتناب کنند. از دیدگاه UGT ، پلتفرمهای تجارت الکترونیک مزایای اقتصادی برای مصرف کننده ایجاد میکنند مثل محرمانگی و صرفهجویی در هزینهها (هانگ و همکارانش، 2014). بعلاوه، پاندمی کوید 2019، و ترس از واگیری ناشی از این پاندمی، هرج و مرج و آشفتگیهایی را نیز در سراسر جهان ایجاد کرده است، مثل احتکار، چرخش بازار، و محدودیتهای سفر (مکنولتی، 2020). پاندمی موجب ترس از عفونت و ایجاد فاصله اجتماعی شده است که به طور روزافزون به خرید آنلاین منجر میشوند و در نتیجه اهمیت پلتفرمهای تجارت الکترونیک افزایش مییابد. تحقیقات نشان میدهد که پلتفرمهای تجارت الکترونیک مزایای سودمندی برای طیف وسیعی از کسب و کارها نیز فراهم میکنند، از رستورانها گرفته تا گلفروشها و خشکشوییها و پزشکی، و در عین حال مصرفکنندگان بیشتر به محصولات آنلاین عادت میکنند (زانگ و همکارانش، 2019). از آنجا که ویروس کوید 19 میتواند به صورت ارتباط فرد با فرد منتشر شود، و هنوز باید درمانهای دارویی و واکسن پیدا نشده است (اسمیت و پرازر، 2020)، میتوان انتظار داشت که مصرف کننده برای کاهش تماس با دیگران، خریدهای آنلاین بیشتری انجام دهد (نیلسن، 2020). پاندمی به چالشی غیرمنتظره تبدیل شده است که ممکن است مشکلات اجتماعی، سلامت و اقتصادی برای جامعه در پی داشته باشد (باک و همکارانش، 2020). برای مثال، پاندمی منجر به کاهش دسترسی به فروشندگان در فروشگاه شده که ناشی از نگرانیهای مصرف کننده از سلامت است که موجب افزایش ناگهانی تقاضا برای کانالهای دیگر توزیع شده است (پاناتانو و همکارانش، 2020). در چنین شرایطی، مولف بر این باور است که ترس از پاندمی موجب افزایش رابطه بین PEEP و مزیت اقتصادی خواهد شد. بر این اساس:
بعلاوه مسئله مزایای اقتصادی موجب تقویت قصد مصرف پایدار مصرف کننده میشوند به طور واضح در تحقیقات مربوطه عنوان شده است (دابوس و تارهینی، 2019). منطق این رابطه این است که مصرفکننده سلامت اقتصادی را درک کردند که ناشی از مقایسه وضعیت فلی با وضعیت گذشته در هنگام تصمیم برای خرید است (ورما و شینا، 2019). برخی محققان مزایای اقتصادی را به اندازه ویژگیهای محصول در بررسی قصد خرید آنلاین مهم میدانند (لی و همکارانش، 2018)، در حالیکه برخی دیگر مزیت اقتصادی را عاملی محرک برای مصرف پایدار میدانند (دابوس و تارهینی، 2019). این رابطه غالباً بر اساس مسئولیت مصرف کننده است، مثل نگرانیهای اجتماعی، زیست محیطی و اخلاقی (لیم، 2017)، یا مسئولیت اخلاقی وی است (لاکز و همکارانش، 2015). طبق UGT، مصرف کنندگان اغلب مزایایی را که به شکل احساس افزایش ارزش دریافت میکنند، پاسخ میدهند (سیمون، 2017). اما شیوع فعلی کوید 19 نگرانیهای سلامتی را نیز به این عوامل افزوده است و نیاز به محیطی است که شرکتها و مصرف کنندگان بتوانند بدون تماس رو در رو تعامل داشته باشند. کوید 19 هزاران نفر را کشته است و موجب قرنطینه میلیونها نفر شده است (ورلدمتر، 2020)، زیرا به راحتی و به سرعت منتشر میشود. ترس از کوید 19 نقش تجارت الکترونیک را افزایش میدهد زیرا تعامل اجتماعی و سهم سهامداران در خرید و فروش آنلاین محصولات و خدمات را افزایش میدهد (آدو و همکارانش، 2020). پانتانو و همکارانش (2020) نشان دادند که با اینکه پاندکی کوید 19 موجب ایجاد اضطراب، افسردگی و استرس در جامعه شده است، مصرف کنندگان به طور روزافزون محصولات و خدمات را از پلتفرمهای آنلاین خرید میکنند زیرا ایمنی فناوریهای اینترنتی و آنلاین را درک کردند. بر این اساس، پاندمی کوید 19 موجب افزایش نگرانیها در مورد سلامت و نیاز به معاملات آنلاین برای حفاظت فروشنده و خریدار در برابر عفونت شده است. این تحقیق نشان میدهد که ترس از پاندمی رابطه بین مزایای اقتصادی ادراک شده و مصرف پایدار را در پلتفرمهای تجارت الکترونیک تقویت میکند. بنابراین:
3. روش تحقیق
3.1. نمونه
نمونه تحقیق حاضر شامل 617 مصرف کننده آنلاین از بازار ویتنام است. نمونهگیری از مصرف کنندگان آنلاین صورت گرفت زیرا پاندمی اخیر کوید 19 موجب تغییر رفتار خرید در ویتنام شده است. نظرخواهی نیلسون ویتنام (2020) نشان میدهد که 95% مصرف کنندگان از ویروس کوید 19 میترسند، که منجر به افزایش 25% خریدهای آنلاین شده است. چون مصرف کنندگان به صورت روزافزون از روشهای آنلاین برای آمادگی برای شرایط اضطراری احتمالی استفاده میکنند، شرکتها باید تجاربی هموار، بدون مشکل و سریع از پلتفرمهای تجارت الکترونیک را تضمین کنند که با نیازها و انتظارات مصرف کننده هماهنگی داشته باشند (آبرامویک، 2020). بنابراین تحقیق درباره رفتار مصرف کننده آنلاین در زمینه پاندمی میتواند اطلاعات مفیدی را برای شرکتها درباره عملیات کسب و کار فراهم کند.
3.2. گردآوری دادهها
دادهها از نمونهای از 1000 مصرف کننده آنلاین با استفاده از فیسبوک گردآوری شد. مصرف کننده آنلاین کسی تعریف شد که تجریه خرید آنلاین در طول شیوع کوید 19 را داشته باشد (1 ژانویه تا 15 مارس 2020). مولف پرسشنامهای به پنجاه شبکه اجتماعی کلیدی فرستاد که حساب فیسبوکشان حداقل 500 فالوور داشت و از آنها درخواست شد با 20 پاسخدهنده بعدی از فهرست فیسبوک خود تماس بگیرند. این تکنیک در زمانی که شناسایی و تماس با پاسخدهندگان دشوار است و نظرخواهی باید با اقتضا انجام گیرد، مفید است (کوچر و شیندلر، 2013). مولف پیشرفت روزانه نظرخواهی را با برچسبها، تگها و پیامرسانهای فیسبوک شبکههای کلیدی پیگیری کرد. از بین 1000 دعوت، 617 پاسخ بدست آمد (نرخ پاسخ 61.7%). مولف خطای عدم پاسخ را با مقایسه پاسخهای اولی و بعدی از طریق آزمون t بین ساختارهای تحقیق ارزیابی کرد و نتایج تفاوتی نشان داد (از -1.06 تا 0.24، p < 0.5). حداقل مربعات کای برای PEEP (x2 = 14.827, p < 0.53)، مزایای اقتصادی (x2 = 1.884, p < 0.75)، ترس از پاندمی (x2 = 16.656, p = 0.16) تفاوتی در بازه اطمینان 95% نشان نداد. بر این اساس، خطای پاسخ و خطای روش مشترک در این تحقیق مطرح نبود. پاسخدهندگان (227 مرد و 390 زن) با میانگین سنی 27.5 سال بودند (از 18 سال تا 64 سال، SD = 8.85)، و متوسط درآمد ماهانه آنها 13,309,141 VND (SD = 11,730,842) بود. بیشتر مصرف کنندگان (71.4%) مدرک لیسانس داشتند، 19.6% مدرک فوق لیسانس و بالاتر داشتند، و 9.0% مدرک کالج یا پایینتر داشتند. جزئیات مشخصات جمعیتی در جدول 1 آمده است.
3.3. ابزارتحقیق
در این تحقیق پرسشنامه آنلاین بااستفاده از فرمهای گوگل[2] برای گردآوری دادهها طراحی شد. مقیاسهای ساختارهای تحقیق از زبان انگلیسی به ویتنامی اتخاذ، بازنگری و ترجمه شد زیرا نظرخواهی به زبان ویتنامی بود. نظرخواهی با 20 مصرف کننده آنلاین آزمون اولیه شد تا نقاط ضعف احتمالی طراحی و ابزار سنجش شناسایی شود. اینکار برای اجتناب از پیامدهای منفی نظرخواهی مانند ابهام و پرسشهای تهاجمی مهم است (کوپر و شیندلر، 2013). بر اساس نظرات مصرف کننده، این تحقیق برخی آیتمها را اصلاح کرد و پرسشنامه نهایی شکل گرفت. پاسخها با استفاده از مقیاس توافق پنج گزینهای لیکرت ثبت شد.
3.4. سنجشها
ابتدا سنجشهای PEEP از روی فانگ و همکارانش (2014) اتخاذ شد. سپس مزایای اقتصادی و مصرف پایدار با استفاده از مقیاسهای دابوس و تارهینی (2019) سنجیده شد و ترس از پاندمی بر اساسکاتریژ و همکارانش (2019) ارزیابی شد.و جزئیات ساختارها در ضمیمه 1 آمده است.
3.5. متغیرهای کنترل
مشخصات جمعیتی مانند سن، جنسیت، سطح تحصیلات، و درآمد به عنوان متغیر کامل بکار رفت تا تاثیرات احتمالی آنها بر مصرف پایدار تعیین شود. بعلاوه اینکار برای اطمینان از عدم وجود خطا در نتایج ناشی از شامل نشدن متغیرهای کنترل انجام گرفت (کوپر و شیندلر، 2013).
در این تحقیق مدلی با استفاده از روش حداقل مربعات نسبی دو مرحلهای پیشنهاد شد که امکان بررسی رابطه علّی بین ساختارهای نهفته را فراهم میکند )هیر و همکارانش، 2011). برای بررسی تاثیرات تعدیل کننده، روش وینزی و همکارانش (2010) دنبال شد. در این تحقیق ابتدا بر متغیرهای تعدیل کننده و پیشبینی کننده تمرکز شد و سپس برای ایجاد شرایط تعامل، این متغیرها در هم ضرب شد. قدرت تاثیرات تعدیل کننده با مقایسه تغییرات مربع R از طریق اندازه تاثیر (f2) تعیین شد (وینزی و همکارانش، 2010).