ترجمه تخصصی مقالات انگلیسی

ترجمه تخصصی مقالات رشته های فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی، حقوق

ترجمه تخصصی مقالات انگلیسی

ترجمه تخصصی مقالات رشته های فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی، حقوق

در این وبلاگ، مطالب و مقالات علمی برای رشته های مختلف دانشگاهی، منتشر خواهد شد

ترجمه تخصصی برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات

چهارشنبه, ۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۰۳:۳۸ ب.ظ

دلایلی برای برونسپاری پروژه های IT وجود دارند و این کار مستلزم توانمندسازی سازمان در زمینه تمرکز بر کسب و کار اصلی خود، عدم تخصص، دانش و مهارتهای موجود در سازمان، بهبود کیفیت و خدمات، افزایش باروری و کاهش هزینه (چانگ، ین، ان جی و چانگ، 2012؛ کارامی و گو 2012؛ هانلی اسماتس، مروه، کوتز و لوک 2010؛ تاکور و انباناندام 2015) می باشد. با این حال، کارامی و گو (2012) مدعی شدند که نصف تمام توافقات برونسپاری در ایالات متحده آمریکا فسخ شده اند. برونسپاری مورد تایید هانلی اسماتس و همکارانش (2010) می باشد و آنها براساس مطالعه موردی خود در انگلستان، ایالات متحده آمریکا و استرالیا نشان دادند که فقط 50% از 192 پاسخگو از مزایای برونسپاری راضی هستند. این یافته ها بطور غیرمستقیم نشان می دهد که تصمیمات برونسپاری برای انتخاب عرضه کننده واجد شرایط پیچیده می باشد. براساس گفته کارامی و گو (2012)، تصمیمات برونسپاری اغلب براساس اطلاعات ناقص و غیرقطعی و فقدان مدلهای تصمیم گیری جامع گرفته شده و به تصمیمات اشتباه، عدم صلاحیت و ریسک های غیرمنتظره منجر می شوند. بنابراین، مطالعات زیادی برای بهبود فرایند انتخاب عرضه کننده جهت برونسپاری اجرا شدند. طبق گفته (هرمن، بامگارتنر، ورباخ، راگوسنیگ و پومبرگر 2015)، انتخاب عرضه کننده را می توان براساس تصمیم گیری تک معیار یا تصمیم گیری چندمعیار انجام داد.

ثبت سفارش ترجمه تخصصی

 

 

در روش تصمیم گیری تک معیار (SCDM)، فرایند تصمیم گیری برای انتخاب عرضه کننده مناسب همچون وظیفه ارزیابی معیار مالی ساده است (هرمن و همکارانش 2015). با این حال، SCDM نمی تواند از شیوه واقعی حمایت کند، چون دامنه وسیعی از معیارها برای انتخاب عرضه کننده واجد شرایط دخیل هستند (ادهیکاری، روی، مازومادار 2015). در نتیجه، روش تصمیم گیری چندمعیاری (MCDM) معرفی گردید (تاکور و انباناندام، 2015). معیارهای ملموس به معیارهای کمّی همچون قیمت اشاره دارند (دیگالوار، بوراد و متری 2014). در مقابل معیارهای کیفی را می توان معیارهای ناملموس همچون سابقه عملکرد و تحویل درنظر گرفت (تاکور و انباناندام، 2015). هر معیار با عامل توزین مساوی یا متفاوت بر فرایند تصمیم گیری تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین، این تحقیق با هدف شناسایی یک مجموعه از معیارهای مورد استفاده در انتخاب عرضه کننده برای برونسپاری پروژه های IT می باشد. برای بهبود اثربخشی تصمیم گیری در انتخاب عرضه کننده، معیارهای شناسایی شده با عوامل موفقیت مهم پروژه های IT هم ترازخواهند شد. ترتیب این مقاله به شرح زیر است. بخش 2 مروری بر آثار مربوط به برون سپاری IT، و معیارهای موفقیت و چندگانه در برون سپاری IT دارد. بخش 3 به بحث درباره روش تحقیق استفاده شده جهت دستیابی به هدف مشخص شده دارد. بحث درباره یافته ها در بخش 4 ارائه شده است، درحالیکه بخش پایانی به توصیف نتیجه گیری و اثر آینده می پردازد.

مروری بر آثار

برون سپاری IT

امروزه، برون سپاری IT استراتژی مهمی برای سازمانهاست. روند برون سپاری IT به خاطر کاهش هزینه، افزایش تولید و خدمات، مزیت رقابتی بودن کسب و کار جهانی در حال رشد است (کارامی و گو 2012). سه نوع برونسپاری وجود دارد: onshore (در همان کشور)، nearshore (در مرز مشترک) و offshore (کشورهای با مرز دریایی). هر سازمان شرط متفاوتی برای استفاده از برون سپاری IT دارد که به نیاز سازمان بستگی دارد. برای مثال، تاکور و انباناندام (2015) بیان می دارند که برون سپاری در سیستم بانکداری الکترونیکی برای بهبود سیستم جهت دستیابی به رضایت مشتری استفاده می شود. به خاطر رشد و پیشرفت در فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، سازمانها از استراتژیهای برون سپاری برای بهبود کیفیت، با هزینه پایین در منابع انسانی با مهارت نامناسب استفاده کرده اند (فایسال و رازا 2016). در نتیجه، برای شناسایی معیارهای بهبود تصمیمات برون سپاری در انتخاب عرضه کننده واجد شرایط، مطالعاتی صورت گرفتند. انتخاب عرضه کننده از سال 1960 مورد تاکید دانشگاهیان بوده است، و تحقیقات اولیه بر پیامدهای مالی و ارزیابیهای تک معیار تاکید دارند. به خاطر تصمیم نادرست، چندین محقق معیارهای چندگانه را برای انتخاب عرضه کننده پیشنهاد داده و این معیارها عبارتند از قیمت، کیفیت، زمان تحویل، معیارهای عملکرد و معیارهای مالی عرضه کننده.

انتخاب عرضه کننده چندمعیار در برون سپاری IT

MCDM معیار ملموس (قابل اندازه گیری) و ناملموس (غیرقابل اندازه گیری) را مدنظر دارد (دیگالوار و همکارانش 2014، تاکور و انباناندام 2015). معیارهای عملکرد عرضه کننده توسط دیکسون (1996) پیشنهاد شد، وی 23 معیار همچون کیفیت، تحویل و سابقه عملکرد و غیره را شناسایی کرد. چانگ و همکارانش (2012) 19معیار را براساس تعداد مورد استفاده در مقالات دانشگاهی، به چهار گروه تقسیم کرد. این معیارها از آثار و با تطابق شباهت معنایی بین معیارهای مورد استفاده در برون سپاری IT گرفته شده اند. همچنین، خان و فایسال (2015) معیارهای مورد استفاده در انتخاب عرضه کننده ERP را ارائه کردند. آنها چهار معیاری را پیشنهاد کردند که عبارتند از قیمت، قابلیت فنی/ کیفیت، خدمات و اعتبار/ رهبری بازار. بعلاوه، برای صنایع بانکداری که با هدف استفاده از برون سپاری خدمات IT می باشند، مستلزم معیارهای مهم در فرایند انتخاب عرضه کننده می باشند. براساس گفته تاکور و انباناندام (2015)، معیارهای مهم در انتخاب برون سپاری IT صنایع بانکداری شامل کیفیت، هزینه/ قیمت و تحویل/ قابلیت اطمینان می باشند.

معیارهای انتخاب مبتنی بر برون سپاری IT موفق

براساس اثار موجود، معیارهای مختلف مسئله انتخاب عرضه کننده IT، نیازهای سازمان و تجربه متخصص می باشند (کیانگ و لی 2015). با این حال، مطالعاتی وجود دارند که معیارهای مبتنی بر پروژه های برون سپاری IT موفق را ارائه میدهند. برای مثال، اثر کروناویتر، ونتزل و پاپاداکی (2013)، گروهی از معیارها را برای برون سپاری IT موفق پیشنهاد داد. هانلی اسماتس و همکارانش (2010) اشاره داشتند که مدیریت برون سپاری IT باید به دوازه معیار در موفقیت برون سپاری IT توجه داشته باشند. تحقیق الکساندروا (2012)، معیارهای کلیدی موثر بر مشارکت برون سپاری IT موفق را شناسایی کرد. تحقیق اسماعیل و رازالی (2014)، معیارهای موفقیت برای برون سپاری تست نرم افزار در دو نقطه را ارائه کرد که عبارتند از onshoring, offshoring همچون تخصص، زبان و فرهنگ، پایداری سیاسی، نرخ گردش مالی، اعتبار و منابع کافی. بعلاوه، اولاه خان، نیازی و احمد (2010) هفت معیار را برای انتخاب برون سپاری توسعه نرم افزار offshore شناسایی کردند و این معیارها شامل صرفه جویی در هزینه، زیرساخت مناسب، مدیریت پروژه موثر، کیفیت محصولات و خدمات و غیره می باشند.

ثبت سفارش ترجمه تخصصی

روش تحقیق

این تحقیق از طریق روش بررسی جامع اجرا شد. اولا تحقیق با تعریف کلمات کلیدی مورد استفاده در جستجوی مقالات مربوط به برون سپاری IT شروع شد. کلمه جستجوی مورد استفاده عبارتند از برون سپاری IT، انتخاب ارائه دهنده/ فروشنده/ عرضه کننده IT، IT offshoring، IT onshoring، ارائه دهنده/ فروشنده/ عرضه کننده خدمات IT، برون سپاری نرم افزار، ارائه دهنده/ فروشنده/ عرضه کننده ERP، مسئله انتخاب عرضه کننده و تصمیم گیری چندمعیار. مقالات بررسی شده از منابع مختلف می باشند همچون پایگاه داده علمی همچون IEEE Explore, ScienceDirect, Emeralds, Springer, ACM journal. این تحقیق از رویکرد شمارش چانگ و همکارانش، خان و فایسال برای ترتیب معیارهای فرایند انتخاب عرضه کننده استفاده کرد. سپس، با تعیین معیارهای موفق برون سپاری IT ادامه می دهد. یافته های بدست آمده از این دو فعالیت جهت تعییین مجموعه معیارهای انتخاب عرضه کننده در برون سپاری پروژه  های IT مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. تحلیل از طریق تطابق تکنیک و با نگاهی بر شباهت (یعنی معنی) هر معیار اجرا شد. براساس گفته چانگ و همکارانش (2012)، آنها مفهوم معنایی مشابه با معیارهای گروه بندی را از نظر جنبه های مشابه و مشخصات مشابه همچون گروه ظرفیت های سخت افزاری و نرم افزاری اعمال کردند که شامل ظرفیت تکنیک نرم افزاری، و ظرفیت تکنیک سخت افزاری می باشد. بنابراین، جریان تکنیک تطابق (تصویر 1) بین معیارهای شناسایی شده، معیارهای موفق و چندگانه می باشد. در نهایت، معیارهای پیشنهادی به معیارهای ملموس و ناملموس تقسیم شدند.

نتیجه و بحث

نتیجه، مجموعه ای از معیارهای مناسب مورد استفاده در مسئله انتخاب برون سپاری IT را تعیین کرد. این معیارها عبارتند از معیارهای موفق و چندگانه برون سپاری IT، معیارهای موفقیت برون سپاری IT، و معیارهای چندگانه انتخاب عرضه کننده موثر در برون سپاری IT، که از آثار بدست آمده اند.

ترتیب معیارهای شناسایی شده

این تحقیق از "رویکرد Count" برای تعیین اهمیت معیارهای استفاده شده در مسئله انتخاب برون سپاری IT استفاده می کند. بنابراین، برای تعیین معیارهای موفق و چندگانه با مشارکت در آثار مربوط به برون سپاری IT می توان این رویکرد را اعمال کرد.

در تصویر 2، معیارهای مسئله انتخاب برون سپاری IT که از آثار و به واسطه رویکرد Count جمع آوری شدند، ارائه شده اند. در نتیجه، می توان معیارهای شناسایی را به بیست و نه معیار مورد استفاده در فرایند انتخاب تقسیم کرد. چهار معیار وجود دارند که بعنوان اولین خصوصیات مورد استفاده در مسئله انتخاب برون سپاری IT تلقی می شوند: کیفیت (16 مورد)، هزینه/ قیمت (12 مورد)، انعطاف پذیری (9 مورد)، و قابلیت و تخصص فنی (8 مورد). بعبارت دیگر، این روش برای تعیین معیارهای پروژه های برون سپاری IT موفق انتخاب می شود، که نتایج آن در تصویر 3 ارائه شده اند. در نتیجه، برونسپاری پروژه بیان می دارد که معیارهای سطح مدیریت اجرایی، مدیریت رابطه و ارتباطات، منابع انسانی بر موفقیت پروژه تاثیر قابل توجهی دارند.

بخش اعظم پروژه های برون سپاری IT موفق نیازمند معیارهای مدیریت و ارتباط بین برونسپار و عرضه کننده هستند، درحالیکه پروژه برون سپاری IT دیگر بر کیفیت تولید و خدمات و امور مالی و همچنین انعطاف پذیری عرضه کننده تاکید دارد.

 

تصویر2. معیارهای رتبه بندی در فرایند انتخاب برون سپاری IT

 

تصویر2. معیارهای رتبه بندی در پروژه های برون سپاری IT موفق

معیارهای موفقیت پروژه های برون سپاری IT

معیارهای شناسایی شده در بخش قبلی شامل تمام معیارها می باشد، صرفنظر از اینکه حاصل پروژه های موفق هستند یا پروژه های ناموفق. بنابراین، این تحقیق پیشنهاد بررسی معیارهای حاصل از پروژه های برون سپاری IT موفق را داد که در جدول 1 لیست شده ند.

ثبت سفارش ترجمه تخصصی

جدول 1. لیستی از معیارهای موفق برون سپاری IT

معیارهای موفقیت

دامنه

منابع

مدیریت مالی/ هزینه

برون سپاری IT، برونسپاری IS، و برونسپاری توسعه نرم افزار Offshore

کروناویتر و همکارانش (2013)؛ هانلی اسموتز و همکارانش (2010)؛ اولاه خان و همکارانش (2010)

مدیریت منابع انسانی حرفه ای/ کارکنان

مشارکت برون سپاری IT، برون سپاری IT، برونسپاری IS، برونسپاری توسعه نرم افزار Offshore

اکساندروا (2012)، کروناویتر و همکارانش (2013)؛ هانلی اسموتز و همکارانش (2010)؛ اولاه خان و همکارانش (2010)

عملکرد خدماتی و کیفیت

برون سپاری IS، و نرم افزار offshore

هانلی اسمیت و همکارانش (2012) اولاه

معیارهای موفقیت

دامنه

منابع

مدیریت رابطه و ارتباطات

مشارکت برون سپاری IT، برون سپاری IT، برون سپاری IS، و برون سپاری توسعه نرم افزار offshore

الکساندروا (2012)، کروناویتر و همکارانش (2013)، هانلی اسماتس و همکارانش (2010)، اولاه خان و همکارانش (2010)

دانش

مشارکت برون سپاری IT، برون سپاری IT، و برون سپاری توسعه نرم افزار offshore

الکساندروا (2012)، کروناویتر و همکارانش (2013)، اولاه خان و همکارانش (2010)

انعطاف پذیری

برون سپاری IT، برون سپاری IS

کروناویتر و همکارانش (2013)، هانلی اسماتس و همکارانش (2010)

فناوری/ زیرساخت فیزیکی

برون سپاری IS، برون سپاری توسعه نرم افزار Offshore

هانلی اسماتس و همکارانش (2010)، اولاه خان و همکارانش (2010)

حمایت از سطح مدیریت اجرایی

مشارکت برون سپاری IT و برون سپاری IT

الکساندروا (2012)، کروناویتر (2013)

زبان و فرهنگ چندگانه

برون سپاری تست نرم افزار و برون سپاری توسعه نرم افزار Offshore

اسماعیل و رازالی (2014)، اولاه خان (2010)

اعتبار

برون سپاری تست نرم افزار

اسماعیل و رازالی (2014)

ارزیابی و مدیریت ریسک

برون سپاری IT

کروناویتر (2013)

برای مثال، هزینه/ مدیریت مالی، یکی از معیارهای موفق پروژه برون سپاری IT تلقی می شوند. بعلاوه، معیارهای مدیریت کارکنان و توانایی متخصص IT بخش مهمی از موفقیت پروژه برون سپاری IT تلقی می شوند. این معیارها جزو مهارت عرضه کننده در تعیین پروژه IT مناسب و مدیریت کارکان عرضه کننده در نظر گرفته می شوند (الکساندروا 2012، کروناویتر 2013، هانلی اسماتس 2010، اولاه خان 2010). دیگر معیارهای مربوط به معیار قبلی، دانش می باشد. معیار دانش در شناخت IT و فرایند کسب و کار هر سازمان مورد تاکید می باشد و شامل انتقال موثر دانش از عرضه کننده به مشتری می باشد (الکساندروا 2012، کروناویتر 2013، هانلی اسماتس 2010، اولاه خان 2010). بنابراینف این معیارهای موفق لیست شده در جدول 1، معیارهای مناسب انتخاب برون سپاری IT را نشان می دهند.

معیارهای چندگانه پیشنهادی برای انتخاب عرضه کننده موثر در برون سپاری IT

تکنیک انطباق (تصویر1) قادر است به معیارهایی اشاره کند که باید در فرایند انتخاب و با انواع برون سپاری IT اتخاذ شوند. علت این است که، این معیارها جامع می باشند. همچنین، معنی آنها از طریق فرایند تکنیک تطابق با معیارهای برون سپاری IT موفق تفسیر می شوند. برای مثال، معیارهای هزینه/ قیمت، مالی و اقتصادی در مطالعه موردی مربوط به مسئله انتخاب برون سپاری IT را می توان نسبت به مدیریت مالی/ هزینه برون سپاری IT موفق تفسیر کرد. در نهایت، نتیجه تکنیک را می توان بصورت معیارهای ملموس و ناملموس طبقه بندی کرد. این را می توان بصورت جدول 2 نشان داد.

جدول 2. معیارهای ملموس و ناملموس

معیارهای ملموس

معیارهای ناملموس

  • هزینه/ قیمت
  • مالی
  • تجربه
  • سهم بازار
  • اقتصادی
  • تخصص و قابلیت فنی
  • منابع
  • کیفیت
  • خدمات
  • تحویل
  • پیشینه عملکرد/ عملکرد
  • فرایند روابط و ارتباطات
  • رضایت و پاسخگویی
  • دانش صنایع
  • انعطاف پذیری
  • نگهداری و نوآوری فرایند کسب و کار
  • فناوری
  • امنیت سیستم و اطلاعات
  • سازگاری ادغام سیستم و اطلاعات
  • پیکربندی
  • تاسیسات/ دارایی
  • مدیریت
  • استراتژی
  • فرهنگ
  • رهبری بازار
  • قابلیت اطمینان و کاربرد
  • ریسک

 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی