ترجمه تخصصی سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر
حسابداری هزینه با شبیه سازی
چهارچوبی جهت طراحی مدل های شبیه سازی، در این مقاله توضیح داده شده تا هزینه یابی مبتنی بر فعالیت برای سیستم های ساخت و تولید انعطاف پذیر قبل از فعالیت های ساخت و تولید واقعی، انجام شود.
برای نشان دادن روالی جهت انجام هزینه یابی مبتنی بر فعالیت، تحلیل نوع «دسترسی تصادفی» «سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر» (FMS) از هر دو دیدگاه بازده و اقتصادی، بوسیله شبیه سازی، انجام می شود. سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر ملاحظه شده در این مقاله، شامل ماشین ابزارهای NC (یعنی، یک مته NC، یک مرکز چرخش، و دو مرکز ماشین کاری)، یک ماشین لباس شوی، AS/RS و AGV ها می باشد. قطعه کارها، در ماشین ابزارهای NC اختصاص داده شده به ترتیب از پیش تعیین شده عملیات ها ماشین کاری می شوند و سپس بوسیله AGV ها، منتقل می شوند. عملیات های راه اندازی، بوسیله روبوت صنعتی واقع شده درون AS/RS انجام می شوند.
در این مطالعه، یک مدل شبیه سازی برای یک FMS، ساخته می شود. سپس، روالی برای حسابداری هزینه برای بدست آوردن هزینه واحد محصولات از طریق آزمایش شبیه سازی، مطرح می شود. نشان داده می شود که حسابداری هزینه دقیق قبل از فعالیت های ساخت و تولید واقعی، قابل انجام هستند، اگر انواع محصولات اختصاص داده شده و مقادیر تولید آنها، مشخص شوند.
تعیین دقیق اجزاء هزینه برای فعالیت یک کارخانه می تواند نقش مهمی در موفقیت آن کارخانه داشته باشد. اما، روش های فعلی حسابداری مورد استفاده در اکثر شرکت ها همیشه بطور دقیق توصیف کننده یا مشخص کننده هزینه ها نیستند. یکی از دلایل اصلی، واریانس هزینه بین ارقام پیش بینی شده و واقعی، می باشد. در این مطالعه، مسئله ذکر شده در بالا، با انجام آزمایش های شبیه سازی، حل می شود. شامل کردن هزینه ها و همچنین زمان انجام هر عملیات، باعث پیاده سازی موثر روش های مدل سازی هزینه در کف کارخانه می شود.
تحلیل هزینه و حسابداری هزینه، قبل از انجام عملیات های واقعی برای یک نوع سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر دسترسی تصادفی انجام می شوند. یک روال برای حسابداری هزینه برای بدست آوردن هزینه های تولید با بهره گیری از نتایج شبیه سازی، مطرح می شود. علاوه بر آن، نتیجه گیری می شود که کاهش هزینه با افزایش زمان فعالیت در هر روز، با تحلیل محتوای هزینه های ساخت و تولید، قابل دستیابی است.
2- سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر
«سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر» (FMS) بطور کامل جریان های مواد و اطلاعات را به صورت برخط و بی وفقه، کنترل می کند و برای یک کارگاه مدنظر برای تولید اقلام انعطاف پذیر، بسیار مناسب است (هیتومی، 1979). استفاده از مراکز ماشین کاری با ادوات کنترل وفقی، انعطاف پذیری سیستم و بهره برداری از ماشین را افزایش خواهد داد.
سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر ملاحظه شده در این مقاله، از چهار ماشین ابزار NC (یک ماشین تراش NC، یک مرکز چرخش، دو نوع مرکز ماشین کاری)، یک ماشین لباسشویی، دو عدد AGV، یک عدد AS/RS با یک روبوت صنعتی و غیره، می باشد (تاکاکوا، 1995). قطعه کارها بوسیله یکی از AGV ها منتقل می شوند و بوسیله یک روبوت صنعتی درون یک AS/RS، برقرار می شوند. علاوه بر آن، هر قطعه کار، بوسیله هر روبوت صنعتی مرتبط با هر ماشین ابزار، قبل و بعد از ماشین کاری، بارگذاری و برداری می شوند. (طرح تصاویر متحرک این سیستم در شکل 1 (ب) نشان داده شده است).
ترتیب عملکرد و زمان پردازش مربوطه برای قطعه کارهای انتخاب شده در جدول 1 بیان شده اند. به عنوان مثال، می خواهیم حرکت محصول 1 نشان داده شده در جدول 1 را ترسیم کنیم. ترتیب عملکرد یک ماشین تراش NC، یک مرکز چرخان، یک نوع مرکز ماشین کاری عمودی، یک ماشین لباس شویی، یک نوع مرکز ماشین کاری افقی و دوباره یک ماشین لباسشویی است. هر قطعه کار ابتدا از AS/RS بیرون می آید و منتظر AGV های موجود می شود. سپس به ایستگاه NC (یعنی ایستگاه اول) منتقل می شود. بعد از ماشین کاری در آن ایستگاه، به مرکز چرخش (یعنی ایستگاه دوم) منتقل می شود. قبل از ماشین کاری در هر کدام از دو مرکز ماشین کاری، هر قطعه کار باید برای ماشین کاری بوسیله روبوت صنعتی درون AS/RS، راه اندازی شود.
3- حسابداری هزینه با شبیه سازی
1-3- هزینه های ساخت و تولید
هزینه های ساخت و تولید، شامل هزینه های مستقیم و غیرمستقیم تولید می باشند (اقلام زیر برای مدل سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر در این مطالعه، افزوده می شوند).
(1) هزینه مستقیم
مواد مستقیم: هزینه مواد
کار (کارگر) مستقیم: وجود ندارد
مخارج مستقیم: وجود ندارد
(2) هزینه غیرمستقیم
مواد غیرمستقیم:
هزینه روغن تراشکاری
هزینه تیغه های برشکاری
کارگر غیر مستقیم: دستمزدها
مخارج غیرمستقیم:
استهلاک (ماشین ابزار/تجهیزات)
مخارج برق
مالیات
2.3. واریانس هزینه
در مورد واریانس هزینه، حداقل شش منبع واریانس وجود دارد: (1) استاندارد نامناسب، (2) اندازه گیری نادرست نتایج عملی (3) ناتوانی در پیاده سازی (4) خطای پیش بینی پارامتر (5) مدل تصمیم نامناسب و (6) تغییرات اتفاقی (هورنگرن و فاستر، 1987). هر منبع ممکن است نیاز به اعمال اصلاحی مختلف داشته باشند و همه این اعمال اصلاحی، پرهزینه بر می شوند. بخصوص اینکه، با توجه به خطای پیش بینی پارامتر، تصمیمات برنامه ریزی براساس پیش بینی هایی مانند هزینه های آتی، قیمت های فروش آتی و تقاضای آتی می باشند. در بسیاری از موارد، یک تفاوت بین ارزش محقق شده و ارزش پیش بینی شده هزینه و غیره وجود دارد. کاهش این منبع واریانس نیاز به طراحی یک مدل پیش بینی بهتر دارد. در این مقاله، یک مدل شبیه سازی به عنوان یک مدل پیش بینی بکار گرفته می شود.
3.3. حسابداری هزینه برپایه شبیه سازی
اکنون، روش های حسابداری هزینه فعلی، قادر به در نظر گرفتن بسیاری از هزینه های تحمیل شده در تولید نیستند، که این بخاطر مشکلات در ردیابی قطعات در کل عملیات تولید است. تخمین عملکرد دقیق عملیات تولید بدون شبیه سازی، تقریباً غیرممکن است. شبیه سازی، ابزاری ایده آل برای تخمین هزینه است، زیرا خلاصه کاملی از فعالیت تولید ارائه می دهد.
یکی از معمول ترین ابزارهای تخصیص هزینه ها به محصولات براساس متناسب سازی آنها برروی هزینه های کار مستقیم بوده اند، حتی اگر در سیستم های بسیار مکانیزه مدرن، هزینه های کار مستقیم ممکن است فقط کسر اندکی از کل هزینه باشد (کاپلان، 1984). همچنین یک شبیه سازی را می توان به عنوان مبنایی برای تعریف و محاسبه این هزینه ها مورد استفاده قرار داد، هنگامی که محصول در سیستم حرکت می کند. این هزینه ها ممکن است مرتبط با ایستگاه ها درون مدل شبیه سازی باشد، ایستگاه هایی که محصول از درون آنها می گذرد و ممکن است شامل مشارکت در هزینه مواد افزوده شده، هزینه معاملات راه اندازی، هزینه تعداد جابجایی مواد و دیگر ملاحظات تفصیلی باشند که به نحو واقع بینانه به هزینه تولید اضافه می شوند (زوک و همکاران، 1990).
اطلاعات تولید/هزینه را می توان از طریق شبیه سازی به صورت زیر بدست آورد:
(1) اطلاعات در مورد ماشین کاری
زمان ماشین کاری (برای هر ماشین)
تعداد قطعات تمام شده
زمان فرآیند
زمان تعویض ابزار
غیره
(2) اطلاعات در مورد جابجایی و حمل مواد
زمان طی مسافت
موجودی کار ضمن فرآیند
غیره.
در این مطالعه، شبیه سازی بوسیله SIMAN انجام می شود (پگدن و همکاران، 1994)؛ اما، ایده اساسی این روال را می توان برای زبان های شبیه سازی دیگر بکار گرفت.
مسئله مهم دیگر، این است که کجا تعیین هزینه ها هنگام مدل سازی باید رخ دهد: در طی شبیه سازی یا بعد از شبیه سازی. تعیین هزینه باید بعد از شبیه سازی رخ دهد، زیرا هزینه های «تخصیص ناپذیر» در طی شبیه سازی به درستی شناخته شده نیستند، زیرا بعد از شبیه سازی رخ می دهند.
4.3. هزینه یابی مبتنی بر فعالیت
با توجه به سلسله مراتب مخارج اجرایی شرکت، چهار فعالیت به هزینه یابی مبتنی بر فعالیت تقسیم می شوند، یعنی، فعالیت های سطح واحد، فعالیت های سطح بسته (batch)، فعالیت های حفظ تولید و فعالیت های حفظ امکانات (کوپر و کاپلان، 1991). ابتدا، مخارج مربوط به فعالیت های سطح واحد شامل کار مستقیم، مواد، هزینه های ماشین، انرژی و غیره. دوم اینکه، مخارج فعالیت های سطح بسته ای (batch) شامل راه اندازی ها، جابجایی مواد، سفارشات خرید، بازرسی و غیره می باشند. سوم اینکه، فعالیت های حفظ کننده محصول، شامل مهندسی فرآیند، مشخصات محصول، اعلان های تغییر مهندسی، بهبود محصول و غیره می باشند. در آخر، فعالیت های حفظ کننده امکانات، شامل مدیریت کارگاه، نگهداری ساختمان و زمین ها، گرمایش و نورپردازی و غیره، می باشند. فعالیت های سطح واحد و فعالیت های سطح بسته را می توان از طریق شبیه سازی از میان آن فعالیت ها مورد بررسی قرار داد. بنابراین، این مسائل فقط برای تحلیل در این مطالعه در نظر گرفته می شوند.
روال بکار گیری هزینه های ثابت برای محصولات از طریق یک درصد علامت گذاری هزینه، براساس تعدادی از معیارهای معقول فعالیت در یک بخش (ساعات ماشین کاری در ساخت، ساعات کار در مونتاژ)، منشاشان در الزامات حسابداری مالی برای تخصیص همه هزینه های تولید به اقلام تولید شده می باشد. این سیستم بخوبی در سطح تجمعی صورت های مالی- برای بدست آوردن مقادیر موجودی و هزینه فروش- کار می کند و عموماً کار با آن، کم هزینه است. اما، این سیستم می تواند خطاهای هنگفتی در نسبت دادن مصرف منابع تولید به تک تک محصولات، بوجود آورد (کاپلان و آتکینسون، 1989).
در یک سیستم مبتنی بر فعالیت، هزینه یک محصول، حاصلجمع هزینه همه فعالیت های لازم برای تولید و تحویل محصول است. مبناهای تخصیص، بکار گرفته شده بوسیله سیستم های هزینه یابی مبتنی بر فعالیت را «محرک های هزینه» می گویند. یک سری محرک های هزینه را می توان برای رهگیری هزینه های غیرمرتبط با حجم مورد استفاده قرار داد، شامل:
- ساعات راه اندازی
- تعداد راه اندازی ها
- ساعات حمل مواد
- تعداد دفعات حمل شده
- ساعات سفارش
- تعداد دفعات سفارش شده
- ساعات مدیریت شماره قطعه
- تعداد شماره های قطعه نگهداری شده.
مدیریت هزینه ها در سطح شرکت، به معنای مدیریت هزینه های متحمل شده است، قبل از اینکه محصول تولید شود (هزینه های بالادست، یعنی پژوهش و توسعه، طراحی محصول و غیره)، هنگامی که محصول ساخته می شود (هزینه های تولید) و بعد از ساخت محصول (هزینه های پایین دست، یعنی بازاریابی، توزیع، خدمات مشتری و غیره). هزینه کل تولید، حاصلجمع هزینه مواد، کار و بالاسری بکار گرفته شده، می باشد. اگر بالاسری تولید، بخش ناچیزی از هزینه تولید کل باشد، بکار گیری نادرست بالاسری تولید، اهمیتی ندارد. اما، در یک محیط تجاری که ویژگی منحصربفرد آن، تولید فنآوری بالا می باشد، هزینه بالاسری، درصد بزرگی از هزینه تولید کل است. درحالی که بالاسری درصدی از هزینه های تولید کل، به صورت پیوسته و مرتب افزایش یابد، درصد محتوای کار مستقیم کاهش یافته است (روهل و بایلی، 1994).
4- تعدادی از جنبه های مهم بازده و تحلیل هزینه
قبل از انجام تحلیل هزینه، باید تاکید نمود که تعدادی جنبه مهم تحلیل بازده و هزینه، وجود دارد. در این بخش، مسئل مربوط به «ترکیب محصول/بارگذاری ماشین» و «اثر برنامه ریزی زمانی» بخصوص جهت بررسی، با انجام آزمایش های شبیه سازی، انتخاب می شوند.
1.4. ترکیب محصول و بارگذاری ماشین
از آنجا که منابع موجود برای تولید، مانند ماشین ها و کارگر، برای هر شرکت خاص محدود می باشند، تخصیص موثر و بهره برداری از این منابع تولید که تعیین کننده انواع و مقادیر بهینه محصولات جهت تولید هستند، مطلوب و مناسب است.
اکنون، فرض کنید که می خواهیم نوعی محصول از میان 9 محصول نشان داده شده در جدول 1، با استفاده از منابع تولید در یک شیفت کاری، یعنی 8 ساعت، تولید کنیم. برای حل این ترکیب محصول و مسئله الزامات، مدل برنامه ریزی خطی زیر بدست می آید:
…
تابع هدف، سود کل کسب شده است و 28800 واحد زمان (ثانیه) برای منابع ماشین وجود دارد. علاوه بر آن، محدوده آخر به معنای آن است که تعداد محصول 1 و محصول 2 باید برای تولید و کنار هم قرار دادن، یکسان باشند.
جواب بهینه برای مسئله گفته شده در بالا، به این صورت بدست می آید: x1*=25، x2*=25
، x4*=88
، x6*=23
و x9*=9
(قطعه). اما، زمان لازم برای تولید همه این محصولات، باید تقریباً 41000 تا 61000 ثانیه، با انجام شبیه سازی باشد و فهمیده می شود که بسیار بیشتر از 28800 ثانیه می باشد. بنابراین، همه این محصولات قطعاً در یک شیفت کاری قابل تولید نیستند.
2.4. اثرات برنامه ریزی
در وضعیت دینامیک، قطعه کارها به تصادف در گذر زمان به کارگاه می رسند، بگونه ای که خود کارگاه مانند شبکه ای از صف ها عمل می کند. در این زمینه، برنامه ریزی زمانی بوسیله تصمیمات تقسیم کار، انجام می شود: در زمانی که یک ماشین آزاد می شود، یک تصمیم باید در مورد این گرفته شود که بعد از آن چه کاری انجام شود. این تصمیمات برنامه ریزی زمانی، در اجرای چنین سیستمی، اجتناب ناپذیر هستند (بیکر، 1974). در این بخش، هفت قانون برنامه ریزی، یعنی، LWKR (حداقل کار باقیمانده)، MWKR (اکثر کار باقیمانده)، TWORK (کار کل)، LTWORK (حداقل کار کل)، FCFS (اولین کاری که می رسد، اول از همه انجام می شود)، SPT (کوتاه ترین زمان فرآیند) و FASFS (اولین کار که به کارگاه برسد، اول از همه انجام می شود) برای همه صف های سیستم، هنگام انجام شبیه سازی، بکار گرفته می شوند.
فهرستی از حداکثر زمان های جریان کار برای فرآیند مجموعه محصولات (یعنی ، 25 قطعه از محصول 1، 25 قطعه از محصول 2، 88 قطعه از محصول 4، 23 قطعه از محصول 6، و 9 قطعه از محصول 9)، در بخش قبل در جدول 2 بطور خلاصه با بکار گیری هر قانون برنامه ریزی، بیان شده اند. مشاهده می شود که حداکثر زمان جریان تحت قانون MWKR (بیشترین کار باقیمانده)، در میان آنها، تحت هرگونه قانون برنامه ریزی زمانی دیگر در این حالت، حداقل است. این نتیجه، تفاوت های اساسی براساس حداکثر زمان جریان را با بکار گیری روال تقسیم کار، را نشان می دهد؛ همچنین لازم است به دنبال آن قوانین تصمیم باشیم که عملکرد خوب را بهتر کنند.
جدول 2: حداکثر زمان جریان تحت قوانین عمده برنامه ریزی زمانی
5- روند نیمه مولد هزینه یابی مبتنی بر فعالیت با استفاده از شبیه سازی
1.5. توضیح روند
یک روند نیمه مولد مربوط به هزینه یابی مبتنی بر فعالیت با استفاده از شبیه سازی بخصوص برای سیستم تولید انعطاف پذیر توصیف شده در بخش 2، پیشنهاد می شود. قیمت (مثال های عددی) و عمر مفید هر مولفه از سیستم تولید انعطاف پذیر بطور خلاصه در جدول 3، بیان شده اند. هزینه های متفرقه، مانند کنترل کننده های سیستم، به میزان کافی به اقلام متناظر بیان شده در جدول 3، اختصاص داده می شوند. عمر مفید، برای محاسبه استهلاک برای هر واحد از اجزاء، لازم است.
دو مرحله عمده وجود دارد: (1) شبیه سازی و (2) هزینه یابی مبتنی بر فعالیت در آن روند. طرح این روند، در شکل 1 نشان داده شده است. با استفاده از این سیستم مولد، هزینه یابی مبتنی بر فعالیت، به صورت خودکار بدون ورودی دادن هرگونه داده ها، بلافاصله بعد از تمام شدن یک آزمایش شبیه سازی و باز شدن فایل اکسل متناظر، شروع می شود. بنابراین، همه محاسبات لازمه توسط سیستم، انجام خواهند شد.
…
شکل 1، روال عمومی برای اجرای شبیه سازی با فایل های بیرونی حاصله را نشان می دهد و یک سری جدول هزینه یابی مبتنی بر فعالیت در یک فایل اکسل، را تولید می کند. از قبل، یک فایل بیرونی (اکسترنال) برای انجام شبیه سازی لازم است، همانگونه که در شکل 1 (الف) نشان داده شده است. این فایل حاوی همه داده ها در مورد زمان ماشین کاری برای هر قطع کار مشخص شده با هر تیغه برش در هر ابزار ماشین کاری می باشد. طرح تصویر متحرک برای سیستم ساخت و تولید انعطاف پذیر در شکل 1 (ب) نشان داده شده است. تعداد قطعه کارهای تمام شده نیز برروی صفحه تصویر نشان داده شده اند.
بعد از انجام شبیه سازی، یک فایل بیرونی (اکسترنال) تولید خواهد شد؛ این فایل، حاوی خلاصه ای از زمان ماشین کاری با هر تیغه برش در هر ماشین ابزار می باشد. این فایل بیرونی همراه با گزارش خلاصه ARENA در شکل 1 (ج) نشان داده شده است. بلافاصله بعد از اینکه فایل اکسل متناظر باز شد، داده های لازم بدست آمده بوسیله شبیه سازی به صورت خودکار به فایل به صورت ورودی داده می شوند. چهار شیت فایل اکسل انتخاب شدند که در شکل 1 (د) نشان داده شده اند. سپس، هزینه یابی مبتنی بر فعالیت، با پر کردن خانه های لازمه یک سری از شیت های اکسل، به صورت ترتیبی و خودکار، انجام می شود. در آخر، هزینه واحد ساخت و تولید برای هر محصول در شیت آخری فایل اکسل، بدست خواهند آمد. هزینه یابی مبتنی بر فعالیت با استفاده از نتایج شبیه سازی، انجام خواهند شد.
2.5. حسابداری هزینه برای انواع مختلف محصولات
جدول 4، محتوای تفصیلی حسابداری هزینه برای تولید تعداد قطعه های مشخص شده پنج نوع محصول (یعنی، محصول 1: 25 قطعه، محصول 2: 25 قطعه، محصول 4: 88 قطعه، محصول 6: 23 قطعه و محصول 9: 9 قطعه. نشان داده شده در جدول 1 در این حالت)، هنگام بکار گیری قانون برنامه ریزی SPT برای ره صف، مانند صف برای AGV ها در خروجی AS/RS، را نشان می دهد. اگرچه جداول فرعی بسیاری به صورت نشان داده شده در شکل 1 وجود دارد، اما نتایج اصلی در مورد حسابداری در جدول 4 خلاصه شده اند.
جدول 4، شامل دو قسمت عمده است، یعنی: هزینه های ثابت و هزینه های متغیر. یک هزینه ثابت، هزینه ای است که در کل برای یک مدت زمان معین، علیرغم تغییرات گسترده در فعالیت کل یا حجم کل مرتبط، بدون تغییر باقی می ماند. در این حالت، استهلاک، روغن برشکاری، قبض برق، و غیره، به هزینه های ثابت تقسیم بندی می شوند. از سوی دیگر، یک هزینه متغیر، هزینه ای است که در کل، بطور مستقیم متناسب با تغییرات فعالیت یا حجم کل مرتبط، تغییر می کند. برای مثال، هزینه مواد، هزینه های متغیر هستند. محتوای همه اقلام هزینه، خلاصه می شوند و برای محاسبه هزینه های واحد تولید محصولات، استفاده می شوند.
اصطلاح «درصد ارزش افزوده»، نمایانگر نسبت نسبی ارزش افزوده برای هر محصول است که از طریق این سیستم تولید، ساخته می شود. در این حالت، این مقادر به عنوان نرخ های تخصیص هزینه های ثابت استفاده می شوند (ساکورای، 1995). اکنون، فرض می شود که مقادیر 39، 19، 11، 12 و 19 برحسب درصد برای هر محصول به ترتیب، مقدار دهی می شوند. هزینه های تولید واحد این پنج نوع قطعه به ترتیب تقریباً 91/31، 27/17، 69/7، 16/11 و 73/27 دلار می باشند، که در جدول 4 نشان داده شده اند. فهمیده می شود که حسابداری هزینه مبتنی بر فعالیت دقیق را می توان قبل از فعالیت های تولید واقعی انجام داد. اگر نسبت های بیشتر معقول برای تخصیص هزینه های ثابت بکار گرفته شود، این مقادیر را می توان با آنها جایگزین نمود.
با بکار گیری هفت قانون برنامه ریزی زمانی توصیف شده در بخش 2.4، هزینه یابی مبتنی بر فعالیت برای هر قانون برنامه ریزی، همراه با آزمایش شبیه سازی متناظر، انجام می شود. هزینه های تولید واحد برای همه محصولات در جدول 5 بطور خلاصه بیان شده اند. فهمیده می شود که هزینه تولید می تواند براساس قانون برنامه ریزی بکار گرفته شده، تغییر کند.
6. خلاصه
چهارچوبی از روند نیمه مولد در هزینه یابی مبتنی بر فعالیت با شبیه سازی، در این مقاله پیشنهاد شد. تحلیل هزینه یابی مبتنی ر فعالیت از نوع دسترسی تصادفی مربوط به سیستم تولید انعطاف پذیر (FMS) از هر دو دیدگاه کارآمد و اقتصادی، با انجام شبیه سازی، انجام می شود؛ مثالهای عددی براساس یک سیستم تولید انعطاف پذیر واقعی، نشان داده می شوند. علاوه بر آن، نشان داده می شود که حسابداری هزینه دقیق را می توان با بکار گیری شبیه سازی، قبل از انجام فعالیت های تولید واقعی، انجام داد، اگر انواع محصولات اختصاص داده شده و مقادیر تولید آنها، مشخص گردد.