ترجمه تخصصی مقالات انگلیسی

ترجمه تخصصی مقالات رشته های فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی، حقوق

ترجمه تخصصی مقالات انگلیسی

ترجمه تخصصی مقالات رشته های فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی، حقوق

در این وبلاگ، مطالب و مقالات علمی برای رشته های مختلف دانشگاهی، منتشر خواهد شد

ترجمه تخصصی مبانی آموزشی

چهارشنبه, ۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۰۴:۱۶ ب.ظ

آموزش از راه دور

دانش معمولاً به عنوان عقیده ای تعریف می شود که درست و موجه باشد. فیلسوف افلاطون دانش را به عنوان "باور واقعی موجه" تعریف کرد. از سوی دیگر ، دانش یک آشنایی ، آگاهی از درک افراد یا چیزی مانند واقعیت ها ، اطلاعات ، توصیف ها یا مهارت هایی است که از طریق تجربیات یا آموزش با درک ، کشف یا یادگیری بدست می آید. در مقایسه دانش و خرد ، دانش انباشت حقایق و اطلاعات است و خرد عبارت است از سنتز دانش و تجربیات در بینشهایی که درک شخص از روابط و معنای زندگی را عمیق تر می کند. در واقع آموزش ابزاری برای کشف چیزهای جدیدی است که درباره آنها نمی دانیم و دانش خود را افزایش می دهیم. از این رو ، ارائه تجربیات مؤثر در زمینه آموزش-یادگیری از طریق ایجاد برنامه درسی سازنده بسیار مهم است. در تدوین برنامه درسی ، تمام مبانی ( فلسفی ، روانشناختی و جامعه شناختی) توسعه برنامه درسی باید با توجه به زبان آموزان و جامعه سازماندهی شود. مربیان ، برنامه نویسان و معلمان باید فلسفه هایی را که برای برنامه ریزی ، اجرا و ارزیابی برنامه درسی مدرسه ضروری به نظر می رسد را ترویج کنند.

مقالات ترجمه شده رشته مدیریت

 

 

2

 این مبانی فلسفی اهداف مدرسه را تعریف می کند ، موضوع مهمی که باید تدریس شود ، نوع یادگیری دانش آموزان و نحوه کسب دانش ، مواد آموزشی ، روشها و راهبردهای مورد استفاده و چگونگی ارزیابی دانش آموزان است. مشخص شده است که برنامه درسی تحت تأثیر روانشناسی است و روانشناسی اطلاعاتی را در مورد فرایند آموزش و یادگیری ارائه می دهد. این مبانی روانشناختی در پی پاسخ به چگونگی سازماندهی برنامه درسی برای دستیابی به یادگیری دانش آموزان و اینکه تا چه میزان اطلاعات می توانند در یادگیری مطالب مختلف برنامه درسی در سطح بهینه حاصل شوند می باشد. آموزش در جامعه صورت می گیرد. آموزش اساساً یک فرآیند اجتماعی است و روند عمر و محیط اجتماعی نشان می دهد که آموزش کودک نقش اجتماعی را ایفا می کند. از آنجا که جامعه پویا است ، تحولات بسیاری وجود دارد که کنار آمدن و تعدیل آنها دشوار است. از این رو ، مبانی جامعه شناختی برنامه درسی به رشد مهارت ها و ارزش های دموکراتیک در دانش آموزان کمک می کند. در این بخش در مورد اهمیت دانش با کسب آن ، شیوه های آموزش و دامنه و تعیین کننده های برنامه درسی با مبانی آن صحبت خواهیم کرد.

1.2 اهداف

پس از مطالعه این بخش ، می توانید:

معنی دانش را درک کنید

راه های دستیابی به دانش را تشخیص دهید

3

اشکال دانش را توضیح دهید

آموزش شیوه های مختلف را درک کنید

برنامه درسی را تعریف کنید

ماهیت و دامنه برنامه درسی را توضیح دهید

برنامه درسی را از برنامه درسی متمایز کنید

در مورد مبانی برنامه درسی بحث کنید

1.3 مبانی آموزش

سه مبانی مهم آموزشی وجود دارد - هستی شناسی (مربوط به ماهیت دانش) معرفت شناسی (مربوط به تئوری دانش) و علم ارزشها (مربوط به ارزش ها). از میان این سه مبانی، معرفت شناسی اساسی ترین مبنا است. همانطور که می دانید معرفت شناسی مرتبط با دانش بوده و دانشی است که واقعیت و امکانات را تحقق بخشیده و دانشی است که می تواند به یک درک نظری یا عملی از یک موضوع اشاره کند. همچنین می تواند ضمنی یا صریح؛ کمابیش رسمی یا سیستماتیک باشد. اطلاعات و دانش با سرعتی عجیب تر از گذشته در تاریخ بشر رو به رشد است. "بیش از هر زمان دیگر ، دانش گسترده بشری محتویات خود را از طریق آموزش ارائه می کند. در عوض ، هدف از آموزش درک بهتر است که به دانش آموزان کمک می کند تا ابزارهای فکری و استراتژیهای یادگیری مورد نیاز برای به دست آوردن دانش را کسب کنند، همچنین به افراد اجازه می دهد تا تفکر خلاقانه داشته باشند (برنسفورد .(J. D. 2000نکته مهم دیگری که باید به خاطر بسپارید این است که فلسفه به معنای هر دو فرآیند جستجوی خرد و خرد به نوبه خود است.

4

خرد چیزی نیست جز دانش نظری و عملی که مربوط به مشکلات زندگی و جهان بوده و از روند سیستماتیکی ، انتقادی و عالم برآمده و فراتر رفته و در پی هدف زندگی است.

3.9 مسائل مربوط به برنامه درسی

تغییر یک مؤلفه مهم پویایی برنامه درسی است و برای آینده بهتر باید تغییر را مطالعه و مدیریت کنیم. برای مقابله با تغییرات و مشکلات نوظهور، باید یک فرایند معاصر و پیشگیرانه از حل مسئله را در فرایند طولانی زندگی بپذیریم ، مشکلات آینده را پیش بینی کرده و به فکر راه حل های آنها و واقعی سازی این فرایندها برای بهبود جامعه ، فرهنگ و افراد باشیم. توسعه برنامه درسی به عنوان یک فرایند حل مسئله شامل توجه جدی به منابع ، نیازها و مشکلات برای اهداف بهبود است. برنامه درسی بازتاب و محصول جامعه است و می تواند در تغییر جامعه نقش داشته باشد.

IV ملاحظات مبانی

چگونه می توان مشخصات و مسائل منطقه ای را در برنامه درسی مدرسه منعکس کرد؟

ویژگیهای فرهنگی ملل مختلف در برنامه درسی تا چه میزان منعکس شده است؟

آیا دانش آموزان می توانند درباره مسائل جهانی و بین فرهنگی تفکر جدی داشته باشند؟

آیا تعادلی در بازتاب نیازهای ملی و جهانی در برنامه درسی وجود دارد؟

5

مقالات ترجمه شده رشته مدیریت

هنگام برنامه ریزی و اجرای برنامه درسی ، سطح پیشرفت ، علاقه ها و توانایی های یادگیرندگان تا چه حد مورد توجه قرار می گیرد؟

1.10 مبانی برنامه های درسی

مبانی برنامه درسی مرزهای بیرونی دانش برنامه درسی را تعیین کرده و منبع اطلاعات معتبری که به واسطه آن تئوری ها ، اصول و ایده های مرتبط با حوزه برنامه درسی پذیرفته شده است را تعریف می کند. مبانی برنامه درسی بیانگر مرزهای بیرونی این حوزه است. مبانی برنامه درسی معمولاً از نظر فلسفی ، جامعه شناختی و روانشناختی در نظر گرفته می شود. از دیدگاه فلسفی ، هدف از آموزش و پرورش دستیابی به خودشناسی و ارزشهاست. از نظر جامعه شناختی، هدف آموزش تثبیت میراث فرهنگی ، ایجاد نظم اجتماعی مطابق با میراث فرهنگی و همچنین پاسخگویی به نیازها و آرزوهای افراد است. از دیدگاه روانشناختی ، آموزش و پرورش با هدف توسعه ویژگیهای جسمی (مفهومی ، روانی (شناختی) و عاطفی (احساسات)) انجام می شود.

1.10.1 مبانی فلسفی برنامه درسی

مبانی فلسفی را می توان به عنوان عناصر فلسفه تعریف کرد که در انتخاب های انجام شده با توجه به اهداف ، روش ها و محتوای مدرسه تأثیر گذار است.

6

تابع فلسفه را می توان به عنوان 1) مبنا یا نقطه شروع در توسعه برنامه درسی یا 2) یک تابع وابسته به سایر توابع در تدوین برنامه درسی تصور کرد.

جان دیویی اظهار داشت که فلسفه را می توان به عنوان "تئوری کلی آموزش و پرورش تعریف کرد و نقش فلسفه ارائه چارچوبی برای اهداف و روشهای مدارس است". به گفته وی ، آموزش آزمایشگاهی است که در آن تمایزات فلسفی بررسی شده و مورد آزمایش قرار می گیرد.

فلسفه ها تا حد قابل توجهی در آموزش و پرورش تأثیر گذاشته اند. فلسفه به تصمیمات و اعمال ما معنی می دهد. جان دیویی فلسفه را به عنوان جنبه ای فراگیر از روند آموزش - برای شکل گیری شرایط اساسی ، فکری و عاطفی ، نسبت به ماهیت و انسان ضروری می دانست.

1.10.2 مبانی روانشناختی برنامه درسی

به عبارت دیگر، آموزش به یک امر کودک محور تبدیل شده و از لحاظ روانشناسی مورد پژهش قرار گرفته است. مبانی روانشناختی شامل دانش انباشته شده است که فرایند یادگیری را هدایت می کند و به معلمی که برنامه درسی را اجرا می کند ، اجازه می دهد تا در مورد رفتار یادگیرنده تصمیمات هوشمندانه ای را اتخاذ کند. رابطه بین مبانی روانشناختی و برنامه درسی در سؤالاتی که در زیر ارائه شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

آیا پیشرفت فیزیولوژیکی یادگیرنده در برنامه درسی تأثیر دارد؟

آیا سن یادگیرنده بر برنامه درسی تأثیر گذار است؟

آیا رشد ذهنی زبان آموز در برنامه درسی تأثیر گذار است؟

7

آیا مشکلات یادگیرنده در برنامه درسی تأثیر گذار است؟

آیا نیازهای یادگیرنده بر برنامه درسی تأثیر گذار است؟

 1.10.2 مبانی روانشناختی برنامه درسی

به عبارت دیگر، آموزش به یک امر کودک محور تبدیل شده و از لحاظ روانشناسی مورد پژهش قرار گرفته است. مبانی روانشناختی شامل دانش انباشته شده است که فرایند یادگیری را هدایت می کند و به معلمی که برنامه درسی را اجرا می کند ، اجازه می دهد تا در مورد رفتار یادگیرنده تصمیمات هوشمندانه ای را اتخاذ کند. رابطه بین مبانی روانشناختی و برنامه درسی در سؤالاتی که در زیر ارائه شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

آیا پیشرفت فیزیولوژیکی یادگیرنده در برنامه درسی تأثیر دارد؟

آیا سن یادگیرنده بر برنامه درسی تأثیر گذار است؟

آیا رشد ذهنی زبان آموز در برنامه درسی تأثیر گذار است؟

آیا مشکلات یادگیرنده در برنامه درسی تأثیر گذار است؟

آیا نیازهای یادگیرنده بر برنامه درسی تأثیر گذار است؟

مقالات ترجمه شده رشته مدیریت

32

برای تمام این سؤالات فقط یک جواب وجود دارد که "بله" است. به طور خلاصه ، روانشناسی به یک سؤال اساسی مربوط می شود - مردم چگونه می آموزند؟ اینکه ما اکنون در حال تدوین اهداف آموزشی از نظر تغییرات رفتاری هستیم ، فقط یکی از نشانه های تأثیر روانشناسی در تفکر و عملکرد آموزشی است.

8

انتخاب محتوای برنامه درسی و سازماندهی آن مبتنی بر تئوریهای مختلف روانشناسی مانند قوانین یادگیری است (مثلاً ، قانون آمادگی، قانون تمرین و قانون تأثیر: قانون یادآوری و فراموش کردن)، تئوری های علاقه و توجه ، انتقال رشد یادگیری و رشد جسمی و روحی، هوش، خلاقیت و رشد شخصیت. با تمامی این موارد توافق شده است که برنامه درسی باید در تئوریهای یادگیری و انگیزه و برتریها و تواناییهای فراگیران سازماندهی شود.

برنامه ریزان برنامه درسی باید با پرسیدن سوالات زیر و مطابقت دادن آن با مثبت بودن برنامه های درسی بر اساس اصل روانشناختی آن برنامه ریزی می کنند.

آیا حفظ برنامه درسی طراحی شده جزء نیازها و علاقه فراگیران است؟

آیا با توجه به سن و مرحله خاص پیشرفت فراگیران ، درجه بندی و ترتیب بندی شده است؟

آیا به اندازه کافی انعطاف پذیر است که بتواند تفاوت های فردی در بین زبان آموزان را تأمین کند؟

آیا علاوه بر پذیرش هنجارهای گروهی ، احساس نوآوری و تفکر مستقل در افراد را نیز تقویت می کند؟

آیا علاوه بر سازش با دیدگاه های دیگران در حوزه یادگیری ، اعتماد واقعی را توسعه می دهد؟

1.10.3 مبانی جامعه شناختی برنامه درسی

انتظار و آرزوی جامعه در حال تغییر از طریق سیستم آموزشی یک کشور منعکس می شود.

9

"مدرسه" طبق گفته جان دیویی ، "باید به محل سکونت یک کودک تبدیل شده و شامل یک جامعه مینیاتوری و یک جامعه جنینی باشد". آموزش فرآیندی است که در جامعه برای جامعه و توسط جامعه اتفاق می افتد. تغییر ماهیت فرهنگ بر آموزش تأثیر گذار است. آموزش و پرورش باید خود را با شرایط متغیر تنظیم کند وگرنه از زندگی جدا خواهد شد؛ و به طور خلاصه  غیر واقعی ، بی فایده و بی معنی خواهد ماند. جامعه به صورت پویا رشد کرده و تغییر می کند و به همین ترتیب این تغییرات اجتماعی نه تنها باید در آموزش منعکس شود بلکه تحت تأثیر آن نیز قرار بگیرد.

33

تغییرات در حوزه فرهنگی و هر بخش از زندگی طبیعی رخ می دهد. برنامه درسی با این تغییرات مرتبط بوده و باید از عهده این تغییرات برآمده و باعث ایجاد تغییرات مطلوب در زبان آموزان شود.

1.11 خلاصه

برنامه درسی برنامه تعلیمی و آموزشی است که از طریق آن دانش آموزان به اهداف ، آرمان ها و آرزوهای زندگی خود دست می یابند. ماهیت برنامه درسی باید یک برنامه آموزشی باشد و همانطور که توسط پیشنهادات دوره نشان داده شده است نیازهای یک جمعیت ناهمگن گسترده، دوره های تحصیلی، طرح کلی دانشی که باید تدریس شود تمام تجربیات ارائه شده تحت هدایت مدرسه را برآورده کند. از طرف دیگر ، ماهیت برنامه درسی به معنای تمایز بین بلوغ و عدم بلوغ ، بین رشد و سکون ، بین سواد و بی سوادی ، بین کمال (فکری ، اخلاقی ، اجتماعی و عاطفی) و سادگی است.

10

آن  این میراث انباشته شده از دانش انسان است که از طریق منشور خواسته ها و فشارهای معاصر پالوده شده است. خرد است که مربوط به هر سن و سال و در هر مکان خاص است. از اینرو میراث عظیمی از خرد خود را انتخاب می کنیم تا تغییری در زندگی ایجاد کنیم. دامنه برنامه درسی به آنچه باید تدریس یا آموخته شود مربوط بوده و اشاره دارد.

پیشرفت خود را بررسی کنید 3

تذکر:

الف. پاسخ های خود را در فضایی که در زیر ارائه شده بنویسید.

ب پاسخ های خود را با پاسخ های داده شده در پایان این بخش مقایسه کنید.

1. اصطلاح برنامه درسی را تعریف کنید.

2. ماهیت برنامه درسی چیست؟

3. هر پنج نیاز به برنامه درسی را بنویسید.

4- مبانی اصلی توسعه برنامه درسی چیست؟

 34

با توجه به وسعت برنامه درسی - محتوا ، تجارب یادگیری و فعالیتها باید در برنامه درسی گنجانده شود. برنامه درسی باید موارد زیر را ادغام کند: اهداف و توانایی های شناختی ، عاطفی و روحی و حرکتی ، دانش و تجربه ، اهداف و محتوا و فعالیت و نیازهای کودک با نیازها و فعالیتهای جامعه. این ادام باید با محیط اجتماعی دانش آموزان مرتبط باشد. همچنین ، باید با توجه به تحولات برنامه درسی تعیین شده ، روشهای مختلفی از آموزش وجود داشته باشد تا مبانی مختلف برنامه درسی را برآورده سازد و از این طریق آنها را در محیط کلاس چند فرهنگی پذیرفته شود. از این رو، قبل از اجرای فرایند تدریس در تمام سطوح و روشهای آموزشی، باید تلاش زیادی برای تدوین فرآیند توسعه برنامه درسی صورت بگیرد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی